Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep A: Noorwegen – België

De tweede speelronde van poule A vindt plaats op 20 juli 2017, om te beginnen met de wedstrijd tussen Noorwegen en België. De twee teams treffen elkaar in het Rat Verlegh stadion te Breda. Zowel Noorwegen als België verloren hun eerste wedstrijd met 1-0. Het is voor beide teams dus noodzakelijk om te winnen, willen zij kans op de kwartfinales behouden.

Noorwegen en België hebben tien keer eerder tegen elkaar gespeeld in officiële ontmoetingen. Noorwegen won maar liefst negen (!) keer. België kwam alleen in 1993 tot een gelijkspel. In de laatste vriendschappelijke wedstrijd in 2015 die de twee teams tegen elkaar speelden won België met 3-2. Tessa Wullaert scoorde toen de winnende. Verwachting is dat Noorwegen deze wedstrijd wint, maar het zou niet de eerste verassing zijn dit EK als toch België er met de punten vandoor gaat.

De ‘woman to watch’ in het team van Noorwegen is Caroline Graham Hansen. Zij speelt momenteel bij VfL Wolfsburg. Met haar club werd de 22-jarige middenveldster afgelopen seizoen landskampioen en pakte ze de beker. In november 2011 maakte Graham Hansen tegen België haar debuut voor Noorwegen. Aankomende wedstrijd wordt haar vijftigste interland voor Noorwegen, in de vorige 49 interlands kwam zij 15 keer tot scoren. De samenwerking tussen Graham Hansen en Ada Hegerberg is bij Noorwegen het gevaarlijkst, zodra die twee elkaar gaan vinden dan gaat het heel lastig worden voor België.

België brengt daar tegenover een clubgenoot van Graham Hansen, Tessa Wullaert. Afgelopen seizoen haalde zij samen met Graham Hansen de dubbel. Wullaert maakte in 2011 haar debuut voor België en heeft in totaal 53 keer haar land mogen vertegenwoordigen. Tevens is zij ook all time topscorer van België.

De wedstrijd tussen Noorwegen en België kent wel degelijk een favoriet, namelijk Noorwegen. Noorwegen heeft sinds het start van het Europees kampioenschap voor vrouwen aan alle edities meegedaan. Debutant België wacht een zware taak om haar eerste EK succesvol te maken. Onze zuiderburen vechten voor wat ze waard zijn en misschien kunnen we zelfs een verrassing verwachten.

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep A: Noorwegen – België verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *