Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Blom tekent eenjarige verbintenis bij FC Twente

De 22-jarige Jassina Blom speelt volgend jaar in het shirt van FC Twente. De middenveldster komt over van sc Heerenveen en tekende vandaag een contract voor één jaar. In een exclusief interview met vrouwenvoetbalnieuws.nl sprak de speelster over haar overstap.

Voor Blom, die ook door andere clubs werd gevolgd, is de overgang naar Enschede een mooie vervolgstap in haar carrière. “Ik wou eigenlijk nog niet te ver weggaan van huis en Twente volgde mij. Nadat er contact is opgenomen heeft het even geduurd voor de verdere onderhandelingen startten. Ook omdat mijn papieren nog niet helemaal op
orde waren.”

De Belgische is inmiddels al op gesprek geweest bij trainer Tommy Stroot en weet wat ze komend seizoen kan verwachten. “Hij zei dat ik nog wat werkpunten had en dat ik een speelster ben die op verschillende posities kan spelen, maar ik zal vooral in de rol van aanvallende middenveldster uitkomen.”

Blom die het afgelopen jaar voor Heerenveen uitkwam kijkt met een goed gevoel terug op haar tijd in Friesland. “Ik heb er veel persoonlijke stappen gemaakt ten opzichte van het seizoen daarvoor. Ik speelde met veel vertrouwen.” De Nederlandse competitie vormt voor de speelster een ideale springplank. “Ik denk dat deze competitie mij wel ligt. Doordat ik de stap naar Heerenveen maakte krijg ik nu de kans om nog een stap hoger te gaan en bij FC Twente te gaan spelen.”

Met de overstap naar de Tukkers speelt de Belgisch international zich nog nadrukkelijker in de kijker van de Belgische ploeg. “Ik hoop dat ik bij Twente nog heel wat stappen zal maken. Ik voel me goed en wil graag voor de nationale ploeg spelen. Een zekerheid heb je nooit. Ik hoop dat de trainer ziet dat ik echt vooruit wil en elke kans wil grijpen.

Blom, die afviel voor de definitieve selectie van bondscoach Yves Semeels, kan het gemis van het EK inmiddels goed relativeren. ” Voor mij een teleurstelling waar ik zelf sterker uit zal komen en het geeft me alleen maar meer motivatie om nog beter te willen doen.”

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: FC Twente Media

Het bericht Blom tekent eenjarige verbintenis bij FC Twente verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *