Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Bondscoach Denemarken: ‘Leuk dat Nederland heeft gewonnen’

De OranjeLeeuwinnen zegevierden gisteravond door met 1-0 te winnen van Denemarken De ploeg van Sarina Wiegman begon met een goede eerste helft en trok met een uitblinkende Sari van Veenendaal uiteindelijk aan het langste eind.

Ook Nils Nielsen, bondscoach aan Deense kant, was onder de indruk van het Nederlandse spel, tekent VI.nl op. “Nederland speelde heel goed in de eerste helft, ze zetten ons flink onder druk. In de tweede helft gingen wij beter spelen en creëerden we wat kansen, maar de Nederlandse keeper had een geweldige avond.”

Ondanks het verlies van drie dure punten is de bondscoach verrassend nuchter over de nederlaag en gunt hij Oranje de overwinning.  “Ik vind het leuk dat het gastland gewonnen heeft, ik hoop dat ze ver komen, met ons welteverstaan.”

Nielsen waagde zich zelfs nog aan een vergelijking met de Nederlandse mannen. “De manier waarop Nederland speelde is onderdeel van hun voetbalcultuur. Ze spelen hetzelfde voetbal als de mannen en daar kijk ik graag naar.”

Het bericht Bondscoach Denemarken: ‘Leuk dat Nederland heeft gewonnen’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *