Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Enschede is klaar voor sportieve invasie

Ze hebben het voordeel de laatste speelstad te zijn. De gemeente Enschede en Enschede Promotie kunnen nauwgezet volgen hoe het EK voetbal voor vrouwen verloopt. Met zowel een halve finale op donderdag 3 augustus als de finale op zondag 6 augustus in Enschede, wordt nog voortdurend geslepen aan het (rand)programma in de stad. Met het vizier ligt op de gezelligheid én de veiligheid.

Fazone

Neem nu de spontane fanwalk, waarbij honderden fans enkele uren voor aanvang van een wedstrijd allemaal tegelijk van de fanzone in de speelstad naar het stadion lopen. “Zo’n optocht wilden we niet zelf stimuleren, maar we zien dat het gewoon gebeurde in Utrecht en daar zo aansloeg dat fans het ook in andere speelsteden zijn gaan doen”, zegt Lisette van Leemput, gemeentelijk projectleider Womens Euro 2017. Er komt nog een alternatieve fanwalk van het Stationsplein en het stadion.

Op de speeldagen (3 en 6 augustus) worden duizenden binnen en buitenlandse (vrouwen)voetbalfans verwacht. Iedereen kan vanaf 12.00 uur genieten van het eten, drinken, balspelletjes en livemuziek en genieten van de uitgeschakelde sterren van het EK.

Het EK voor vrouwen trekt niet de doorsnee voetbalfan naar de stad. “Dit publiek is anders, dat hebben we zelf bij de eerste wedstrijd in Utrecht ervaren”, zegt Catriene van den Akker van Enschede Promotie. “We hebben een heel gemêleerde groep bezoekers gezien op de fanzone en in de stadions. Veel meer vrouwen, meisjes, grootouders en hele gezinnetjes dan normaal gesproken.”

Dat levert volgens Van den Akker niet alleen een gemoedelijke sfeer op, maar ook een grotere nadruk op service. ” Er staan 150 getrainde gastvrouwen van de landelijke EK-organisatie klaar, maar ook enkele honderden vrijwilligers en stadionstewards van FC Twente.

De veiligheid sinds de aanslagen in Nice en Berlijn wordt bij grote en bijzondere evenementen rekening gehouden met de mogelijkheid dat terroristen met een vrachtwagen op het publiek inrijden. Zo ook bij de Enschedese fanzone, al is het officiële dreigingsniveau momenteel niet verhoogd.

“Het Wilminkplein is al afgeschermd en de ligging van het Stationsplein maakt het heel lastig om er in volle vaart met een vrachtwagen op te rijden”, zegt projectleider Lisette van Leemput. “Maar we treffen nog wel een aantal extra maatregelen. Geen grote betonblokken, maar stevige objecten zoals banken.”

Er is voor dit EK ook een mascotte: Kicky. Het tijgertje maakte deze week al een rondje door Enschede.

Het bericht Enschede is klaar voor sportieve invasie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *