Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Frankrijk en Oostenrijk houden elkaar in evenwicht

In de Galgenwaard moest het vanavond gebeuren. Onder het toeziend oog van ruim 4.300 toeschouwers namen Frankrijk en debutant Oostenrijk het tegen elkaar op. Het doel was duidelijk: de drie punten meenemen. Na een spannend duel moesten beide ploegen echter met één punt genoegen nemen, dankzij doelpunten van Lisa Makas en Amandine Henry.

In de derde minuut al de eerste doelpoging van de Franse topscoorster Marie-Laure Delie. Haar hakje werd echter door Manuela Zinsberger uit het doel gehouden. Even later een kans voor Oostenrijk via Laura Feiersinger gevolgd door een schot van Amandine Henry. De toon was gezet. Vrij snel nam Frankrijk echter de leiding over en werd het spel met name op de helft van Oostenrijk gespeeld.

In de vijftiende minuut een schotpoging van Nicole Billa, maar Frankrijk ging gelijk in de tegenaanval met een schot op doel door Delie. Wederom zorgde Zinsberger voor de redding.

Na een slordige uittrap van keepster Sarah Bouhaddi in de 22e minuut, wist Billa de bal te onderscheppen en breed te leggen op Burger. Het lukte de Zwitserse topscoorster echter niet om deze kans te benutten: Bouhaddi hield de bal en herstelde zo haar eerdere fout.

Niet veel later was het dan toch raak. Na een ingooi van Feiersinger kwam de bal uiteindelijk bij de voet van Lisa Makas die in de wedstrijd tegen Zwitserland nog gewissled moest worden vanwege een opgelopen hoofdblessure. Zij bedacht zich geen ogenblik en scoort de 0-1 voor Oostenrijk.

Frankrijk herpakte zich echter snel en verplaatste het spel naar de andere helft. Een afstandschot van Henry was echter geen probleem voor  Zinsberger. Evenals de doelpoging van Élise Bussaglia.

Na een enerverende eerste helft mocht de ploeg van Dominik Thalhammer dan ook opgelucht de kleedkamer in en moest Frankrijk zich gaan herbezinnen.

Na rust probeerden Les Bleues gelijk de druk erop te zetten, gevolgd door een schot op doel van Bussaglia. Deze ging echter net over. In de 51e minuut was het echter Henry die de boel weer op scherp zette door de bal na een hoekschop in te koppen: 1-1.

In de 66e minuut wist Zinsberger een nieuw doelpunt van Henry te voorkomen. Een kwartier voor tijd hield Bouhaddi een schot van de net in het veld gekomen Nadine Prohaska tegen. Aan de andere kant probeerde Eugenie le Sommer vervolgens een tweede doelpunt te forceren, maar deze balandde net naast het doel. En zo bleven beide ploegen het elkaar lastig maken.

In de laaste vijf minuten maakte Frankrijk het zelfs nog spannend door de druk verder op te voeren met een aantal doelpogingen tot gevolg. Deze werden echter niet verzilverd. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-1. Met een totaal van vier punten blijven beide ploegen op koers voor de kwartfinale.

 

Opstelling
Frankrijk: Sarah Bouhaddi (k), Eve Perisset, Wendie Renard, Amandine Henry, Jessica Houara-D’Hommeaux (63′ Sakina Karchaoui) , Eugénie le Sommer, Élise Bussaglia (78′ Camille Abily), Gaëtane Thiney (69′ Kadidiatou Diani), Marie-Laure Delie, Griedge M’Bock Bathy, Grace Geyoro

Oostenrijk: Mandela Zinsberger (k), Katharina Schiechtl, Carina Wenninger, Nina Burger (75′ Viktoria Pinther), Viktoria Schnaderbeck, Virginia Kirchberger, Nicole Billa (84′ Jasmin Eder), Sarah Puntigam, Laura Feiersinger, Verena Aschauer, Lisa Makas (68′ Nadine Prohaska)

Tekst: Judith Williams
Foto: Twitter ÖFB – oefb.at

Het bericht Frankrijk en Oostenrijk houden elkaar in evenwicht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *