Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van den Berg neemt geen genoegen met gelijkspel tegen België

Op 24 juli nemen de OranjeLeeuwinnen het in hun laatste groepsduel op tegen buurland België. In principe heeft Nederland aan een punt genoeg om door te gaan naar de kwartfinales, maar daar denkt aanvoerster Mandy van den Berg heel anders over.

Tegenover NUSport laat ze weten dat er niet op een gelijkspel wordt gemikt. “Daar gaan we niet aan beginnen. We moeten er vanaf het begin vol opklappen. We willen België kapot spelen door de bal rond te laten gaan, veel kansen te creëren en hopelijk veel te scoren.”

Toch geeft het spel dat Oranje in de tweede helft tegen Denemarken liet zien zorgen. “Denemarken ging opportunistischer spelen, met veel lange ballen. Maar het is te makkelijk om daarmee ons eigen zwakke spel goed te praten.” Kortom, tegen België moet het beter weet ook Van den Berg. “De organisatie was weg en door onzorgvuldigheid hielden we de bal niet meer in de ploeg. Tegen België mag dat absoluut niet weer gebeuren.”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Van den Berg neemt geen genoegen met gelijkspel tegen België verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *