Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van Veenendaal: “We onderschatten België zeker niet”

Na een heldinnenrol tijdens de wedstrijd tegen Denemarken werd Sari van Veenendaal door de UEFA uitgeroepen tot Player of the Match.

Haar uitverkiezing is aan de ene kant natuurlijk een bekroning voor haar optreden, maar zegt aan de andere kant óók iets over het aantal kansen dat Denemarken heeft gekregen. “Ik zou zeggen dat het een slecht teken is, maar aan de andere kant hebben we wel gewonnen en is het ook wel weer een goed teken. Ik had heel erg in mijn hoofd dat mijn team mij nodig had en dat ik alles wat in de buurt van de goal kwam tegen moest houden.” Eerder roemde ook de bondscoach van Denemarken, Nils Nielsen, al de rol van Van Veenendaal. “De keepster had een goede avond, ze had een aantal fantastische reddingen.”

Waar de speelster van Arsenal de ene wedstrijd veel te doen heeft, zoals tegen Denemarken, zijn er ook wedstrijden waar ze minder vaak in het spel voorkomt, toch blijft ze altijd geconcentreerd. “Je zet je achterhoede goed neer zorgt dat alles goed blijft staan en daarmee houd ik eigenlijk de focus voor mezelf.”

Verrast over de prestaties van België is de nuchtere Van Veenendaal allerminst. “Ik had van tevoren al gezegd dat dit een goede groep is en het blijkt ook wel dat daar niks aan gelogen is, want je bent met zes punten nog niet door naar de volgende ronde. De Nederlandse ploeg wil graag revanche nemen op de met 3-2 verloren oefenwedstrijd die eind vorig jaar op Belgische bodem werd gespeeld. “We onderschatten België zeker niet. We hebben er recent nog van verloren en dat is denk ik een hele goede les voor ons geweest.”

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

 

 

Het bericht Van Veenendaal: “We onderschatten België zeker niet” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *