Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep C: Frankrijk – Oostenrijk

Op 22 juli mag Oostenrijk in De Galgenwaard opnieuw proberen Frankrijk te verslaan. Of dit hen gaat lukken is nog maar de vraag: Frankrijk heeft tot nu toe alle vijf ontmoetingen met Oostenrijk gewonnen.

Bovendien is het de eerste keer dat Oostenrijk (nummer 25 van de wereld) op een dergelijk eindtoernooi verschijnt. Frankrijk daarentegen staat als derde genoteerd op de FIFA wereldranglijst en neemt al voor de zesde keer deel aan een Europees Kampioenschap. De laatste twee keer keer schopten zij het tot de kwartfinales.

Hoewel de Franse bondscoach Olivier Échouafni in verschillende formaties speelt lijkt de 4-3-3 variant Frankrijk het meest in haar kracht te zetten, waardoor veel dynamische voorwaartse bewegingen ontstaan.

Het hart van de Franse aanval is de 28-jarige Eugénie Le Sommer. Samen met haar mede-aanvalsters en oudgedienden Elodie Thomis, Marie-Laure Delie en Gaëtane Thiney, zal Le Sommer weer een cruciale rol spelen. Maar ook de jongere garde op het middenveld beschikt over aardig wat tempo en techniek en zal even belangrijk zijn. Daarnaast heeft Frankrijk het met vaste speelsters Sarah Bouhaddi en Wendie Renard defensief aardig op orde. Echter, ook blessureleed blijft Frankrijk niet bespaard, waardoor Échouafni het moet doen zonder de linksbuiten pur sang Amel Majri.

Hoe het ook zij, van voor- tot achterhoede beschikt Frankrijk over een benijdenswaardige flexibiliteit. De mix van relatief jonge en onverschrokken speelsters met de meer ervaren voetbalsters, maakt ‘Les Bleues’ tot een fascinerend team om naar te kijken.

Op 22 juli staat de Franse topscoorster Delie van L’Equipe de France Féminine tegenover leeftijdsgenote Nina Burger. Deze superspits werd vijf keer achter elkaar topscoorster in de Oostenrijkse OFB Frauenliga. Zonder twijfel is zij degene van Oostenrijk die in de gaten moet worden gehouden. Samen met haar maatje Nicole Billa weet ze menig verdedigster uit te spelen en levert zo een belangrijke bijdrage aan het team.

Hoewel Oostenrijk debutant is op het EK, eindigde de ploeg na een sterke kwalificatiereeks als tweede in de poulefase en pakten ze al verrassend drie punten in de eerste groepswedstrijd tegen Zwitserland. Dus wie weet gaan ze nog voor nóg een verrassing zorgen. Ondanks de goede vorm van Frankrijk en het feit dat de ploeg over zoveel routiniers beschikt, oogde het spel in de eerste wedstrijd tegen IJsland nog vrij mat. Het is afwachten of de Françaises deze keer wel hun aanvallende spel kunnen tonen. Hoe dan ook blijft Frankrijk de grote favoriet in Groep C.

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep C: Frankrijk – Oostenrijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *