Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep C: IJsland – Zwitserland

Na een zwaarbevochten wedstrijd tegen Frankrijk speelt IJsland haar tweede poulewedstrijd tegen Zwitserland om 18.00 uur in Doetinchem. Zwitserland verloor onverwachts van Oostenrijk en heeft net als IJsland nog geen punt gepakt dit EK. Beide teams zullen vol voor de overwinning moeten gaan willen zij nog een kans maken op de kwartfinales.

Zes keer eerder stonden beide teams tegenover elkaar, Zwitserland verloor maar één keer en speelde één keer gelijk. De laatste overwinning van IJsland op Zwitserland was in augustus 1986. Echter, IJsland dient niet onderschat te worden, zij zijn een sterke, stugge ploeg met veel meegereisde (luidruchtige) supporters uit IJsland.

Fanndis Fridriksdóttir is één van de speelsters van IJsland om in de gaten te houden. De 27e jarige voorhoede speelster speelt momenteel bij Breidablik (IJsland). In 2009 maakte zij haar debuut voor IJsland tegen Denemarken. Ze speelt nu al haar derde EK voor IJsland, met 85 interlands is zij één van de vaste waarden van IJsland. Haar snelheid en oog voor haar medespeelsters maakt haar extra gevaarlijk aan de zijkant voor IJsland. De Zwitserse verdediging zal van goeden huize moeten komen om haar te kunnen afstoppen.

Ramona Bachmann is de ‘player to watch’ bij Zwitserland. Ze speelt momenteel bij Chelsea. De 26-jarige maakt haar debuut voor Zwitserland in 2007 toen ze nog maar 16 jaar was. Sindsdien heeft ze 81 keer voor Zwitserland gespeeld waarin zij 42 keer tot scoren kwam. Ze weet heel goed hoe ze een tegenstander voorbij moet gaan en heeft ook altijd oog voor haar medespeelsters. Voor het doel is zij uitermate gevaarlijk want ze is zoals gezegd een echte goalgetter. IJsland is verdedigend heel sterk het zal leuk zijn om te zien met wat voor tactieken Zwitserland komt om de verdediging te omzeilen.

De wedstrijd tussen IJsland en Zwitserland heeft op basis van het verleden een favoriet. IJsland heeft sinds 1986 niet gewonnen van Zwitserland en daarom is Zwitserland favoriet om er met de winst ervandoor te gaan. Echter IJsland heeft een hele goede ontwikkeling doorgemaakt. Ze hebben topspeelsters zoals Björk Gunnarsdottir, Brynjarsdóttir en Fridriksdóttir. IJsland heeft het topland Frankrijk heel moeilijk gemaakt door goed compact te verdedigen. Ze hebben zelfs nog een aantal goede kansen gehad om een doelpunt tegen de Fransen te maken. Zwitserland daarentegen speelde niet haar beste wedstrijd tegen Oostenrijk en het is nog maar te zien of zij hun normale niveau halen tegen IJsland. Het wordt naar verwachting een open wedstrijd want beide teams moeten winnen willen zij doorgaan naar de volgende ronde.

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep C: IJsland – Zwitserland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *