Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zwitserland wint alsnog van IJsland

Op zaterdagavond was het stadion De Vijverberg te Doetinchem het decor van de winstpartij voor Zwitserland tegen IJsland (2-1). Beide teams verloren hun eerste poulewedstrijd en dus was winst noodzakelijk om de kwartfinales in zicht te houden.

De Zwitsers begonnen wat gespannen aan de wedstrijd omdat ze het ook verplicht waren aan hun stand om te winnen. IJsland speelde in dezelfde tactiek als tegen Frankrijk en hield het eigen doel goed gesloten. De ploeg schuwde het fysieke duel niet waardoor het spel vaak stil lag. Het meegekomen publiek van de eilandstaat liet zich ook nu de gehele wedstrijd horen.

In de twaalfde minuut kreeg IJsland de eerste kans van de wedstrijd via Dagný Brynjarsdóttir die maar net over kopte. Zwitserland probeerde via het positiespel en door tussen de linies te spelen de ‘muren’ van IJsland te breken. Echter IJsland wist dat ook snel op te lossen waardoor het overal heel compact stond en ook stevige overtredingen werden gemaakt. En mikken op de omschakeling die er geregeld is omdat de Zwitsers zich zelf stuk lopen op de blauw muur.

En dan is het raak in de 32e minuut voor IJsland. Uit één van die ‘counters’ weet Fanndís Fridriksdóttir uit een pass van Brynjarsdóttir zich vrij te spelen en met links af te ronden in de verre hoek, 1-0. IJsland hield het kort en kreeg voor rust een dot van een kans, maar Gunnhildur Jónsdóttir kopte kruislings over. Uit het niets scoorde Lara Dickenmann haar 27e interland doelpunt uit een geweldige actie van Ramona Bachmann, 1-1.

De Zwitsers startten na rust in ieder geval een stuk beter dan de gehele eerste helft en beten ook van zich af. De ploeg had al snel  een penalty verdiend, maar scheidsrechter Anastasia Pustovoitova (Rusland) zag niks in het zichtbaar vasthouden van Gunnhildur Jónsdóttir. Ze raakten niet van slag, gaan door in de juiste spirit en kwamen via Ramona Bachmann op een 1-2 voorsprong. Ze kopte een strakke voorzet vanaf links zuiver en hard in.

Ook IJsland liep een penalty mis en kort daarna volgde een stevige clash tussen Thalmann (KP) en Gunnhildur Jónsdóttir. Er waren flink wat hechtingen nodig om de keepster speelklaar te maken, het koste ruim zeven minuten. Na de behandeling nam Zwitserland het heft in handen door te temporiseren en bleef het fysieke geweld op het veld goed zichtbaar. Het is overigens wel de hardste wedstrijd tot nu toe. IJsland weet zich nog geen raad maar gaat in de laatste vijf minuten ‘pompen of verzuipen’.

Er kwamen nog elf minuten bij als extra tijd waarin het moest gaan gebeuren voor IJsland, maar Zwitserland wist ook daar goed mee om te gaan. Ramona Bachmann liet in deze fase nog zien hoe goed ze kan spelen en raakte vanaf randje zestien vol de kruising. Daarentegen ontsnapte ook Zwitserland uit één van de gevaarlijke corners van IJsland en ging  het spel op en neer tot het laatste fluitsignaal.

IJsland mag haar eigen supporters in de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk laten zien dat ze wel kunnen winnen. Zwitserland is afhankelijk van de wedstrijd van vanavond tussen Frankrijk en Oostenrijk.

Opstelling

Ijsland: Gudbjörg Gunnarsdóttir (KP); Sif Atladóttir, Ingibjörg Sigurdardóttir, Glódís Viggósdóttir; Gunnhildur Jónsdóttir, Sara Bjork Gunnarsdóttir (C), Sigrídur Gardarsdóttir, Hallbera Gísladóttir; Katrin Ásbjörnsdóttir, Dagný Brynjarsdóttir, Fanndís Fridriksdóttir.

Zwitserland: Gaëlle Thalmann (GK); Noelle Maritz, Lia Wälti, Jana Brunner, Ana-Maria Crnogorčević; Martina Moser, Cinzia Zehnder, Vanessa Bernauer, Lara Dickenmann (C);Vanessa Bürki, Ramona Bachmann.

Het bericht Zwitserland wint alsnog van IJsland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *