Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Dzsenifer Marozsán heeft eerste prijs al binnen

De Duitse captain Dzenifer Marozsán is in haar eigen land door toonaangevende sportjournalisten uitgeroepen tot beste speelster van het seizoen 2016/17. Ze won met haar club Olympique Lyonnais de treble en pakte ook nog goud op de Olympische Spelen door Zweden met 1-0 te verslaan.

In de verkiezing liet ze Alexandra Popp en Mandy Islacker achter zich. Eerstgenoemde viel voor de start van het Europees Kampioenschap af met een scheur in haar meniscus.

Voor Marozsán is het een bijzondere titel omdat voor het eerst een Duitse speelster, die actief is in het buitenland, deze titel ontvangt. Ze speelde voor Duitsland, inclusief alle nationale jeugdteams mee gerekend, 321 wedstrijden, won er 228, speelde 38 keer gelijk en verloor maar 55 duels. In die 321 duels vond ze 125 keer het net. In de nationale competitie (Duitsland en Frankrijk) speelde ze 138 wedstrijden waarin ze 64 keer wist te scoren.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Dzsenifer Marozsán heeft eerste prijs al binnen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *