Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oostenrijk dolblij met vier punten

Debutant Oostenrijk blijft vriend en vijand verbazen. Na wedstrijden tegen Zwitserland en Frankrijk mogen ze zich inmiddels rijk rekenen met vier punten. Een uitslag waar ze vooraf alleen maar van hadden kunnen dromen. Bondscoach Dominik Thalhammer, is dan ook enorm trots op zijn team. Na afloop van de wedstrijd tegen Frankrijk blikt hij kort terug. “Frankrijk is een top team, met topspeelster op zo’n beetje alle posities. Net als tegen Zwitserland was het voor ons dan ook een intensieve wedstrijd. We hebben alles gegeven en de ploeg heeft zeker de eerste 75 minuten heel goed verdedigd. Het laatste kwartier kwamen we wat in de problemen, maar uiteindelijk hebben we ons er goed doorheen geslagen. Dat we nu vier punten hebben is echt een geweldige prestatie.”

De resultaten van het team bereiken inmiddels ook de pers in het thuisland. “We krijgen de laatste dagen inderdaad veel erkenning en horen lovende woorden. Hopelijk blijft dit ook na het toernooi zo en kunnen we op deze manier iets bijdragen aan de positie van het vrouwenvoetbal in Oostenrijk.”

Ook ‘Player of the match’ Nicole Billa is enorm trots. “Het is een grote eer om deze erkenning te krijgen na een wedstrijd als deze.” Na afloop vierde het team de wedstrijd alsof ze deze had gewonnen. Billa heeft daar wel een verklaring voor: “Frankrijk is nr 3 in de wereld. Dat wij daar als underdog een gelijkspel uit weten te halen had niemand verwacht. Toen het eindsignaal klonk waren we dan ook enorm opgelucht, want de laatste tien minuten waren zenuwslopend. Het is ons gelukt om het hoofd erbij te houden. Dus dat we in een gelijkspel eindigde was echt fantastisch.” Keepster Manuela Zinsberger bevestigt dit: “Ik was echt blij dat het voorbij was. We hebben 95 minuten moeten strijden tegen een topland. Dat was hard werken en heeft ons veel kracht gekost. Maar ik ben ongelooflijk trots dat we tegen een land dat zoveel individuele klasse heeft een punt hebben gehaald.” Ook Nadine Prohaska, die juist in de laatste cruciale fase in het spel werd gebracht is opgelucht: “Ik ben ongelooflijk blij dat we stand hebben weten te houden. Maar het is nu belangrijk om ons te gaan focussen op de volgende wedstrijd, zodat we dan weer alles eruit kunnen halen.”

Het moge duidelijk zijn dat het voor Oostenrijk een enorme prestatie is om in deze fase vier punten te hebben. Billa: “Hierdoor groeit ons zelfvertrouwen dagelijks. Bovendien trainen we er op om onder hoge druk te spelen. Dat heeft vandaag weer zijn vruchten afgeworpen. En dat we veel plezier hebben in het team helpt natuurlijk ook.” Dat de sfeer wel goed zit bevestigen Prohaska en Zinsberger ook: “Onze teamspirit is denk ik wel onderscheidend. We strijden met en voor elkaar en dat zie je terug op het veld.”

Maar dromen van de kwartfinale is er nog niet bij. “Natuurlijk is dat vooruitzicht nu gestegen, maar we genieten nu eerst van dit moment,” aldus Thalhammer. “We hopen in de volgende wedstrijd weer een goede prestatie neer te kunnen zetten, maar dan moeten we er wel voor zorgen dat iedereen weer fit is. Zo is aanvoerster Viktoria Schnaderbeck in de laatste minuut zwaar geblesseerd geraakt aan haar enkel. Eigenlijk vond ik hier een rode kaart wel op z’n plaats. Maar hoe het ook zij, het is nog maar de vraag of ze mee kan doen tegen IJsland.”

Ook de speelsters blijven nuchter: “We zullen het zien. Eerst maar eens een goede prestatie leveren tegen IJsland. Zij hebben het ook goed gedaan tegen Frankrijk. We moeten hen dus niet onderschatten. Daarna kijken we pas weer verder.”

Tekst: Judith Williams
Foto: twitter ÖFB – oefb.at

Het bericht Oostenrijk dolblij met vier punten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *