Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep D: Engeland – Spanje

De ontmoeting tussen Engeland en Spanje op 23 juli in het Rat Verlegh Stadion in Breda, belooft een spannende te worden. Het is niet voor het eerst dat beide landen tegenover elkaar staan en elke keer was de uitslag vooraf niet te voorspellen.

In de elf onderlinge duels won Spanje vijf keer, Engeland vier keer en werd twee keer gelijkgespeeld. Hierbij is het doelpuntensaldo van Engeland wel net iets hoger dan dat van Spanje. Bovendien komt Engeland alweer voor de achtste keer in actie op een EK, Spanje voor de derde keer. Daarmee lijkt een lichte voorkeur uit te gaan naar Engeland.

Was het optreden van Engeland tijdens het EK van 2013 dramatisch, zo ook de WK prestaties van Spanje in 2015. Engeland eindigde in 2013 als één na laatste en Spanje kwam in 2015 zelfs niet verder dan de groepsfase. Beide teams kregen daarna dan ook een nieuwe bondscoach toegewezen.

De Lionesses hebben met een derde plek op het WK van 2015 al laten zien dat dit goed uitpakte. Of La Roja met bondscoach Jorge Vilda ook de juiste weg is ingeslagen zullen we dit EK zien. Feit is wel dat Vilda met nieuwe tactieken, trainingsmethodieken en een meer professionele omgeving het team een nieuw elan heeft gegeven.

De wedstrijd tussen beide landen belooft in ieder geval een interessant treffen te worden omdat beide landen zullen vechten voor de eerste plek in de groep.

Tekst: Judith Williams

Het bericht Voorbeschouwing | Groep D: Engeland – Spanje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *