Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep D: Schotland-Portugal

Om 18.00 wordt vanavond het duel tussen de twee ‘verliezers’ in Groep D afgewerkt. Zowel Schotland (6-0 verlies tegen Engeland) als Portugal (2-0 verlies tegen Spanje) zullen hun openingswedstrijd snel willen vergeten en zoeken op Het Kasteel naar eerherstel.

De beide debutanten ontmoetten elkaar negen keer eerder waarvan vier keer op vriendschappelijke basis. Afgaande op deze wedstrijden is Schotland, met vijf winstpartijen, duidelijk de favoriet. Ook het doelsaldo is in het voordeel van deze ploeg: 23 tegenover 16 aan Portugese kant.

De speelster die het vanavond voor Schotland moet gaan doen is Jane Ross. In competitieverband uitkomend voor Manchester City en zeer doeltreffend in de kwalificatiereeks: ze scoorde maar liefst tien keer. Toch is het verlies van de geblesseerde Kim Little en Jennifer Beattie aan Schotse kant groot, speelsters die zeker in de vorige wedstrijd tegen Engeland in opbouwend opzicht werden gemist.

De Portugese Cláudio Neto, spelend in Zweden bij Linköping, heeft als aanvallende middenvelder in de ploeg van Francisco Neto geen moeite om het net te vinden. In de play-0ffs tegen Finland scoorde Neto zelfs een hattrick in de met 3-2 gewonnen wedstrijd. Daarnaast is de speelster in staat om met knap overzicht haar aanvalsters vrij voor de goal te zetten.

Met de kwaliteiten die zowel Engeland als Spanje in huis hebben lijkt deze wedstrijd de ‘strijd der verliezers’ te worden in Groep D, maar zoals dit toernooi al vaker is gebleken, zegt dat niets. Beide ploegen hebben wij winst in principe nog uitzicht op de kwartfinale en zullen er alles aan doen om bij hun EK-debuut een winst te laten noteren.

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep D: Schotland-Portugal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *