Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep A: België – Nederland

De derby van de lage landen wordt vanavond om 20.45 uur gespeeld in het Willem II stadion te Tilburg. Nederland is bij een gelijkspel zeker van de kwartfinale, maar zal voor het eigen publiek vol voor de overwinning willen gaan.

Nederland en België speelde in totaal 25 wedstrijden (inclusief vriendschappelijke) tegen elkaar. Nederland won achttien keer en België stapte drie keer als winnaar van het veld af. Op basis van het verleden zou Nederland ‘gemakkelijk’ moeten winnen, maar debutant België doet het goed op dit EK. Zo hebben ze verrassend met 2-0 van Noorwegen gewonnen. Onderschatting van de Belgen kan Nederland fataal worden.

Daniëlle van de Donk heeft de afgelopen twee poulewedstrijden goed gespeeld. De 25-jarige middenveldster speelt in clubverband bij Arsenal. In 2010 maakte zij haar debuut voor Nederland en heeft sindsdien 67 interlands gespeeld waarin zij tien keer trefzeker was. Van de Donk is zowel op aanvallend als verdedigend vlak erg sterk. Aanvallend vindt zij heel vaak de goede ruimtes én haar medespeelster. Velen vinden haar een belangrijke kracht op het middenveld voor Nederland. Hopelijk kan zij haar stempel drukken in de wedstrijd tegen België.

Janice Cayman speelt momenteel bij Montpellier HSC (Frankrijk) en is daar teamgenoot van Anouk Dekker. Met haar club behaalde ze de tweede plek in de Franse competitie achter Olympique Lyonnais. De 28-jarige Belgische middenvelder heeft in 2007 haar debuut voor België gemaakt. In de zestig interlands die zij mocht spelen heeft zij zeventien keer gescoord. In de vorige wedstrijd van België was zij één van de doelpuntenmaaksters. Zij brengt ervaring en kwaliteit in het team, waardoor zij een belangrijke schakel voor België is geworden.

Met minimaal een gelijkspel tegen de Belgen is Nederland door naar de kwartfinale. De Belgen hebben met een overwinning op Nederland een goede kans op de kwartfinales. Het zal daarom een spannende wedstrijd worden omdat nog niets vaststaat in deze groep. Nederland zal goed geconcentreerd aan de wedstrijd moeten beginnen, want België is geen land waar zomaar van gewonnen gaat worden.

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep A: België – Nederland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *