Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ook Duitsland als groepswinnaar door naar kwartfinale

Vanavond speelden Rusland en Duitsland in De Galgenwaard om een plek in de kwartfinales. Uiteindelijk mocht Duitsland de drie punten meenemen dankzij doelpunten van Babett Peter en Dzsenifer Marozsan.

Opvallend was dat Lena Goessling voor het eerst na een lange blessure weer in de basis stond. Een tweede opvallende naam was die van Sara Doorsoun-Khajeh, die hiermee haar EK-debuut maakte.

In de tweede minuut viel al gelijk een buitenspel doelpunt via een voorzet van Anja Mittag op Mandy Islacker, met niet veel later een nieuwe kans voor Islacker. In de tiende minuut werd Isacker echter neergehaald door Daria Makarenko. De bal werd op de stip gelegd en Babett Peter schoot voor de tweede keer dit toernooi de bal via een penalty in het net.

In de 27e minuut opnieuw een doelkans voor Duitsland maar wederom behoedde Tatyana Shcherbak haar ploeggenoten voor een tegendoelpunt. Een minuut later miste ook de kopbal van Peter na de hoekschop van Dzseniger Marozsan op een haar na het doel.  En zo probeerde de Duitse ploeg de druk erop te houden. Marozsan, die afgelopen week nog werd verkozen tot beste speelster van afgelopen seizoen in de Franse competitie, leek echter niet goed in de wedstrijd te zitten.

Vijf minuten voor rust volgde nog een uitgelezen kans op de 0-2, maar Anna Blässe schoot net naast. Vlak voor rust leek het dan toch eindelijk te gaan gebeuren na een hoekschop. Maar de kopbal van Mittag werd bestempeld als buitenspel. Duitsland ging dan ook met een nipte voorsprong de rust in.

Na rust krijg de ploeg van Steffi Jones een tweede penalty nadat Däbritz werd neergehaald door Margarita Chernomyrdina. Maroszan schoot de bal beheerst binnen en maakte hiermee haar eerste doelpunt op dit toernooi.

Er volgden nog een enkele schoten op Russisch doel maar Shcherbak zorgde voor een aantal spectaculaire reddingen. En hoewel de rest van de wedstrijd zich met name op de helft van de Russen afspeelde lukte het onze Oosterburen niet meer om te scoren. De wedstrijd eindigde daarmee in 0-2 en Duitsland mag zich nu als groepswinnaar gaan opmaken voor de kwartfinale tegen Denemarken aanstaande zaterdag in Rotterdam.

Hiermee is ook gelijk de tegenstander van de Oranjeleeuwinnen bekend. In Doetinchem mogen zij het gaan opnemen tegen Zweden.

 

Opstelling
Rusland: Tatyana Scherbak (k), Natalya Solodkaya, Anna Kozhnikova, Daria Makarenko,  Anna Cholovyaga (28′ Ekatarina Morozova), Nadezhda Smirnova (45′ Marina Federova), Ekaterina Sochneva, Elena Danilova, Elvira Ziyastinova, Margarita Chernomyrdina (63′ Nadezhda Karpova)

Duitsland: Almuth Schult (k), Babett Peter, Kristin Demann, Carolin Simon, Lena Goessling, Mandy Islacker (45′ Hasret Kayikci), Dzsenifer Marozsan, Anja Mittag (75′ Tabea Kemme), Sara Däbritz (68′ Lina Magull), Anna Blässe, Sara Doorsoun-Khajeh

Tekst: Judith Williams
Foto: Twitter DFB-Frauenfußball

 

Het bericht Ook Duitsland als groepswinnaar door naar kwartfinale verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *