Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van Veenendaal: “Weten wat ons te doen staat”

Na de ietwat moeizame winst op België was Nederland na de derde speelronde eindelijk zeker van een plaats in de kwartfinale.  Waar keepster Van Veenendaal de vorige twee wedstrijden nog haar doel schoonhield, moest ze er tegen onze zuiderburen eentje incasseren.

De sluitpost kijkt ondanks de nipte overwinning met een goed gevoel terug op de groepsfase.  “Van tevoren wisten we dat het een moeilijke groep zou worden. Op de laatste speeldag met zes punten waren we er nog niet, dat is volgens mij best uniek voor een poulefase. We wisten dus dat we vandaag weer vol aan de bak moesten. Dat we dan als ploeg met negen punten eindigen, daar mogen we trots op zijn.”

Het publiek bestond deze wedstrijd voor een groot deel uit afgereisde Belgische supporters en achter het doel van Van Veenendaal werd in de eerste helft ook veel geroepen. Gelukkig had de keepster daar weinig last van. “Vanuit de Nederlandse competitie hebben we een tijdje samengespeeld met Belgische ploegen, dus ik was er op voorbereid. Ik had er niet echt last van. Ik denk juist dat het een goed teken is voor het vrouwenvoetbal dat het in beide landen zoveel supporters op de been brengt.”

De drie overwinningen die Oranje heeft gepakt bepalen na dit toernooi wellicht hoe het vrouwenvoetbal in Nederland zich verder gaat ontwikkelen. Van Veenendaal hoopt dat het succes van de Nederlandse ploeg een belangrijke rol hierin kan spelen. “Ons spel was wisselend, maar zeker in de eerste helft tegen Denemarken hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Vandaag hebben we juist karakter getoond en laten zien dat we ook in staat zijn om een wedstrijd zo om te zetten in winst. We proberen altijd alles te geven. We zijn al hele lang met elkaar bezig en ik hoop dat we nog veel goals kunnen laten zien.”

Een voorkeur voor de tegenstander in de kwartfinale heeft de keepster niet, maar voorbereid is ze wel. “Ik denk dat we de grootste kans hebben op Zweden of Duitsland, dus we weten wat ons te doen staat.”

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Van Veenendaal: “Weten wat ons te doen staat” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *