Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep B: Rusland – Duitsland

De Russische bondscoach Elena Fomina heeft vanavond een pittige uitdaging met haar team: Duitsland verslaan! Om de kwartfinale te bereiken moet het simpelweg winnen van onze Oosterburen die al jaren de beste van Europa zijn. De wedstrijd begint om 20.45 uur in stadion De Galgenwaard te Utrecht.

De Russische equipe won ternauwernood haar eerste wedstrijd met 1-2 van Italië en ging tegen de Zweden met 2-0 roemloos ten onder, door een tweetal persoonlijke fouten. In een interview op de website van de Deutscher Fußball-Bund gaf bondscoach Fomina aan dat er kansen liggen om toe te slaan tegen Duitsland. “We weten de kracht van Duitsland en vooral haar niveau”. En hoe vreemd het ook klinkt vervolgt ze: “We hebben de intentie om aanvallend te spelen en met een sterke organisatie voor onze kansen te gaan”.

En dan Duitsland? Die moeten sowieso hun eigen titel verdedigen door minimaal gelijk te spelen. Eigenlijk moet het winnen en met grote cijfers. Op die manier ontloopt het namelijk de grootste outsider, Nederland, in de kwartfinale. Stephanie Ann Jones, de bondscoach van Duitsland is bezig met een flinke vernieuwing op het gebied van speelsters en speelstijl. De debuutwedstrijd van bondscoach was in 2016 uit tegen Rusland, het werd toen 0-4. Dat zou een mooie uitslag zijn voor vanavond, wel met een schuin oog kijkend naar Zweden-Italië, waarbij laatstgenoemde graag in stijl afscheid zal willen nemen.

Bondscoach Jones is wel duidelijk: “We moeten nu echt meer doelgericht handelen”, vertelt ze tegenover Deutscher Fußball-Bund De aanvalsopbouw is heel goed, maar waar het nog aan ontbreekt is de vastberadenheid en scherpte in de zestien. De inzet van vanavond is winst en als dat met veel doelpunten kan is dat mooi mee genomen. Ze vervolgt: “Eerst vanavond maar eens de kwartfinale proberen te bereiken”.

Beide landen troffen elkaar vijf keer eerder op een Europees eindtoernooi en hierin wist Duitsland zeventien keer te scoren en kreeg het nul doelpunten tegen. In totaal troffen beide landen elkaar achttien keer, won Duitsland er zeventien en speelden de ploegen in 1992 één keer gelijk met 0-0. Grappig detail, de huidige bondscoach van Zwitserland, Martina Voss-Tecklenburg, speelde toen nog mee in de Duitse basis. Buiten deze competitieve wedstrijden oefende beide landen zes keer tegen elkaar waarin de Russen één keer gelijk wisten te spelen met 1-1 (2001). Het beloofd vanavond in ieder geval een boeiend duel te gaan worden.

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Twitter (Women Russia)

Het bericht Voorbeschouwing | Groep B: Rusland – Duitsland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *