Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oostenrijk na simpele zege door naar kwartfinale

Tijdens het duel tussen IJsland en Oostenrijk stond er voor laatstgenoemde veel op het spel, een plek in de kwartfinale. De Oostenrijkse equipe onder leiding van Dominik Thalhammer liet met een simpele 0-3 zege zien deze plek ook meer dan verdiend te hebben.

De Oostenrijkse zetten al snel flink druk waardoor direct meerdere kansen ontstonden, maar ondanks gegrabbel van de IJslandse keepster Gudbjörg Gunnarsdóttir ging de bal er niet in. Na de eerste vijf minuten raakt het spel qua kansen iets meer in evenwicht. Zowel IJsland als Oostenrijk ondernam een aantal pogingen op doel.

Onder leiding van coach Freyr Alexandersson en die ene procent van de IJslandse bevolking op de tribune vocht de ploeg opnieuw vol overgave. Toch wist Oostenrijk, ondanks het sterk verdedigende spel van IJsland, in de 36e minuut toch de score te openen. Keepster Gunnarsdóttir tastte behoorlijk mis na een hoge bal en Sarah Zadrazil profiteerde optimaal van deze fout.

Vlak voor rust maakte Oostenrijk aan alle IJslandse illusies een einde door via Nina Burger de 0-2 op het scorebord te zetten. In de wetenschap dat Frankrijk met een 1-0 achterstand in Breda de rust inging, zochten de Oostenrijkse speelsters met blijde gezichten de kleedkamer op.

De tweede helft begon zoals de eerste, een vurig Oostenrijk dat op zoek ging naar de derde treffer. Ondanks de comfortabele voorsprong werd niets aan het lot over gelaten en werden de IJslandse vrouwen vastgezet op hun eigen helft. De 4120 toeschouwers, waarvan horen en zeggen 3500 IJslanders, zagen een redelijk open tweede bedrijf waarin het spel heen en weer golfde. Hoogtepunt was toch wel de Viking Clap waar het “Hoo” van de IJslanders door de Oostenrijkse supporters met een luid “Haa” werd beantwoord.

Vlak voor tijd viel de derde goal voor Oostenrijk alsnog en kreeg het meegereisde publiek waar het al een tijd om riep. Invalster Stefanie Enzinger liet nog maar eens zien dat haar land een plek in de kwartfinale meer dan verdiende. Oostenrijk zal het in die kwartfinale hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen Spanje, al maakt Portugal in Groep D theoretisch gezien ook nog kans op de tweede plaats.

Opstellingen

IJsland: G. Gunnarsdóttir; S. Atladóttir, G. Viggósdóttir, A. B. Kristjansdóttir; H. Magnúsdóttir (51′ G. Jónsdóttir), D. Brynjarsdóttir, S. B. Gunnarsdóttir, H. Gísladóttir; A. M. Albersdóttir (83′ S. Jessen), H. Thorsteinsdóttir 70′ B. Thorvaldsdóttir), F. Fridriksdóttir

Oostenrijk: M. Zinsberger; K. Schiechtl, C. Wenninger, V. Kirchberger, V. Aschauer; S. Zadrazil (72′ V. Schnaderbeck), S. Puntigam, N. Billa (86′ S. Enzinger); L. Feiersinger, N. Burger, L. Makas (58′ N. Prohaska)

Scoreverloop

0-1 36′ S. Zadrazil
0-2 44′ N. Burger
0-3 89′ S. Enzinger

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Oostenrijk na simpele zege door naar kwartfinale verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *