Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep C: IJsland – Oostenrijk

Vandaag speelt IJsland haar laatste wedstrijd van dit toernooi, ze mogen het dit keer opnemen tegen Oostenrijk. Oostenrijk heeft aan een punt genoeg om door te gaan naar de kwartfinales. De wedstrijd wordt gespeeld in het Sparta Stadion om 20.45 uur.

Nog nooit speelden deze teams tegen elkaar. Het is dan ook lastig om de ploegen met elkaar te vergelijken. Beide teams hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt. Oostenrijk heeft indruk gemaakt op dit EK door gelijk te spelen tegen Frankrijk en te winnen van Zwitserland. IJsland wil dit EK goed afsluiten met een overwinning nadat ze al twee keer verloren hebben.

Sara Björk Gunnarsdottir, de aanvoerder van IJsland, is één van de speelsters om in de gaten te houden. Ze speelt momenteel bij VfL Wolfsburg, waarmee ze landskampioen werd en de beker pakte. Ze maakte haar debuut voor IJsland op zestienjarige leeftijd in 2007. Ze speelt op het middenveld en is verdedigend heel sterk. Aan de bal weet zij altijd de open ruimtes te vinden. Tevens is zij ook een echte leider in en buiten het veld.

Bij Oostenrijk speelt het merendeel van de selectie in Duitsland. De internationals spelen en trainen dus wekelijks op hoog niveau en dienen niet onderschat te worden. IJsland zal goed voetbal moeten brengen willen zij er met de winst vandoor gaan.

De wedstrijd tussen IJsland en Oostenrijk wordt een leuke wedstrijd om te zien omdat IJsland het toernooi goed wil afsluiten en Oostenrijk minimaal gelijk moet spelen om de kwartfinales te halen. Voor IJsland is dit de laatste kans om haar supporters (meer dan 1% van de IJslandse bevolking is naar Nederland afgereisd!) te laten juichen aan het einde van de wedstrijd. Voor Oostenrijk kan hun eerste EK-deelname ooit nog verlengd worden met minimaal een kwartfinaleplaats, daarvoor zullen ze wel alles moeten brengen want IJsland is een team wat niet makkelijk te verslaan is. Het wordt leuk om te zien of Oostenrijk nog een hoofdstuk aan dit boek aan toevoegen.

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep C: IJsland – Oostenrijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *