Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Benno Nihom: “Ik heb het erg naar mijn zin in mijn nieuwe rol”

Ajax is begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2017-2018. Een seizoen waar voor het eerst Champions League wordt gespeeld. Om dit prestigieuze toernooi te bereiken wordt er eind augustus eerst een kwalificatietoernooi gespeeld in Estland. Benno Nihom, de nieuwe trainer van Ajax blikt vooruit.

Wanneer zijn jullie met Ajax begonnen aan het nieuwe seizoen?

,,Op maandag 16 juli hadden we de eerste officiële dag. Alle speelsters zijn die dag één voor één langs geweest voor een intake en verschillende tests. De dag daarna, op dinsdag 17 juli, hebben we voor het eerst dit seizoen met de groep op het veld gestaan.”

Hoe is het om voor het eerst als hoofdcoach voor deze groep te staan?

,,Ik ben vijf jaar met plezier assistent geweest, maar zoals elke topsporter heb ik ook ambitie. Ik ben daarom ook erg blij dag ik nu hoofdcoach ben. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn nieuwe rol.

Komende vrijdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma, wat verwacht je hiervan?

,,We spelen morgen inderdaad onze eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het is een wedstrijd tegen Nederland O19. Ik zie het meer als een trainingspartij, vooral omdat we als groep nog verre van compleet zijn. Dit heeft alles te maken met het EK in Nederland en het naderende EK O19. We hebben momenteel ook wat speelsters van Buitenveldert die meetrainen en morgen ook meedoen in de oefenwedstrijd. Deze wedstrijd zal – ondanks dat we niet compleet zijn – wel erg nuttig zijn. Het is belangrijk dat de speelsters weer wennen aan het spelen van een wedstrijden. Ik ben blij dat we op deze manier ritme kunnen opbouwen.”

Hoe zien de komende weken eruit voor de Ajax Vrouwen?

,,De oefenwedstrijd tegen Nederland O19 is de afsluiter van deze week. Volgende week staat de eerste echte test op het programma. We spelen dan tegen het Duitse Borussia Monchengladbach. De week daarop spelen we een oefenduel tegen Ter Leede, tegen die tijd hoop ik compleet te zijn. Dan hebben we nog tien dagen om ons voor te bereiden op de Champions League. Op 16 augustus is onze laatste oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag met een complete selectie. Vier dagen later, op 20 augustus, vertrekken we naar Estland voor de kwalificatie voor de Champions League.”

Je mist nog een aantal internationals door het EK in Nederland. Hoe ga je het team op tijd klaarstomen voor de kwalificatie voor de Champions League?

,,Met de speelsters die momenteel beschikbaar zijn, zijn we natuurlijk al volop bezig. De meiden die van het EK terugkomen zijn hartstikke fit bij binnenkomst, dus in die tien dagen draait het vooral om de speelwijze en het tactische plan. Tien dagen is kort, maar niet onmogelijk. Het wordt een mooie uitdaging maar qua fitheid zit het wel goed. ”

Tot slot, hoe bevallen de Ajacieden je op het Europees Kampioenschap?

,,Goed, al vier van de vijf speelsters hebben minuten gemaakt. De één natuurlijk wat meer dan de ander maar ze doen het allemaal goed. Het is natuurlijk erg mooi dat het Nederlandse vrouwenvoetbal zo goed gaat momenteel. Bij Ajax hebben we dubbele belangen, het is belangrijk dat het Nederlands elftal zo ver mogelijk komt in het toernooi, maar we willen ook snel een complete groep hebben richting de Champions League.De ervaring van het toernooi nemen onze speelsters toch mee, dat is erg positief.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Benno Nihom: “Ik heb het erg naar mijn zin in mijn nieuwe rol” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *