Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

DESTO neemt afscheid van Russisch team

Bij C.O.V. DESTO in Vleuten was het Russisch nationale vrouwenvoetbalelftal de afgelopen tijd te gast op haar trainingsvelden. Dit uiteraard in het kader van het EK Vrouwenvoetbal dat momenteel in Nederland wordt gehouden.

De velden, die voor het Russische team de ‘Official Training Grounds’ waren genoemd, lagen er prachtig bij dankzij de gemeente die de velden keuring onderhoudt. Diverse keren per week kwam het team trainen ter voorbereiding op de wedstrijden in de eerste ronde en stond een aantal vrijwilligers iedere keer klaar om het team gastvrij te ontvangen.

Domtoren

Omdat DESTO er trots op was dat het Russisch Team voor DESTO als trainingslocatie had gekozen, hebben speelsters Dunya Karadagli en Sarah Krebbers het team een aandenken overhandigd: een sleutelhanger van – natuurlijk – de Domtoren. Onder belangstelling van de UEFA en de Russische televisie moest er natuurlijk nog even een teamfoto gemaakt worden.

Voor het Russische team eindigde vorige week dinsdag het EK. Na een zege op Italië (2-1) en een nederlaag tegen Zweden (2-0) werd de laatste wedstrijd in de eerste ronde van met 2-0 van Duitsland verloren. Hierdoor liep het team van Elena Fomina een plek in de kwartfinale mis.Een groep DESTO-ers beleefde het EK ook op een andere manier. Zij waren toeschouwer bij het openingsduel.

Tekst en foto: Brugutrecht.nl

Het bericht DESTO neemt afscheid van Russisch team verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *