Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ondanks verlies Spanje door naar kwartfinale

Vanavond stond de laatste wedstrijd in de groepsfase van het EK op het programma. In Deventer namen Schotland en Spanje het tegen elkaar op. Voor de Schotse ploeg was het toernooi eigenlijk al afgelopen, maar voor Spanje stond een ticket naar de kwartfinale op het spel.

In de openingsfase van de wedstrijd had Spanje de controle. Na een overtreding in de vierde minuut van Frankie Brown kon Marta Torrejón een vrije trap nemen, maar deze eindigde tegen de paal. Daarna volgde ondanks het veelvuldig balbezit aan Spaanse zijde weinig kansen.

In de laatste tien minuten voor rust braken er dan toch nog enkele spannende momenten aan, waaronder een vrije trap van Torrejón na hands van de schotse keepster Gemma Fay, maar de bal wilde er niet in.

In de 42e minuut wist Schotland echter, geheel tegen de verhoudingen in, uit te breken. Paños kwam te ver uit haar doel, Caroline Weir maakte hier dankbaar gebruik van en zette de score zo op 1-0. Met de russtand van 1-1 in Tilburg, betekende dit dat Spanje eruit zou liggen. De ploeg van Jorge Vilda moest in de tweede helft dus iets gaan forceren.

Na rust creëerde de ploeg dan ook wat meer kansen, maar wederom zonder succes. Hierbij kwam Schotland overigens een aantal keer goed weg. Ook aan Schotse zijde waren nog een paar kansen. Omdat zij met twee doelpunten verschil zouden moeten winnen, roken ze een kans en zetten ze alles op alles. Hierdoor werd de tweede helft een stuk interessanter dan de eerste.

Desondanks wisten beide ploegen niet meer te scoren en moest Spanje uiteindelijk haar tweede nederlaag dit toernooi accepteren. Omdat in Tilburg de wedstrijd eindigde in een overwinning voor Engeland, kan Spanje zich toch gaan opmaken voor de kwartfinale tegen Oostenrijk aanstaande zondag in Tilburg.

 

Opstelling:

Engeland: Gemma Fay (k), Ifeoma Dieke, Leanne Ross (45′ Lana Clelland), Joanne Love (73′ Fiona Brown), Erin Cuthbert, Caroline Weir, Leanne Crichton, Lisa evans, Rachel Corsie, Frankie Brown, Chloe Arthur

Schotland: Sandra Paños (k), Marta Torrejón, Irene Paredes, Andrea Pereira, Amanda Sampedro, Jennifer Hermoso (45′ María Paz), Alexia Putellas, Vicky Losada, Silvia Meseguer, Leila Ouahabi, (55′ Marta Corredera), Mariona Caldentey (79′ Bárbara Latorre)

Tekst: Judith Williams
Foto: Twitter Scottish FA

Het bericht Ondanks verlies Spanje door naar kwartfinale verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *