Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep D: Schotland – Spanje

Op 27 juli maken Spanje en Schotland zich in de Adelaarshorst in Deventer op voor een re-match van de play-offs van 2013. Spanje versloeg Schotland toen door twee keer te scoren in de extra tijd  en bereikte zo de finale.

Beide landen hebben elkaar vijf keer ontmoet, waarbij Spanje telkens won van Schotland. Nu staan ze samen in Groep D in Deventer. Voor Schotland is het voor het eerst in de geschiedenis dat ze op een eindtoernooi staat. De nummer 21 van de wereld kwalificeerde zich als beste nummer 2, nadat het op doelsaldo tweede werd in de poule achter IJsland.

Voor Spanje, de nummer 14 in de wereld, wordt het alweer de derde keer dat zij gaat strijden om de Europese titel. In 1997 was Italië te sterk in de halve finale en in 2013 was Noorwegen een maatje te groot in de kwartfinale.

Schotlands’ recordinternational is de 35-jarige Gemma Fay. De huidige keepster en aanvoerster van de Schotse vrouwenploeg mag 191 interlands achter haar naam noteren en speelt momenteel voor Celtic. Zij krijgt de 30-jarige Verónica Boquete voor zich die zich met 34 doelpunten topscoorster mag noemen van Spanje.

Al met al lijkt het erop dat Spanje een maatje te groot zal zijn voor Schotland.

Tekst: Judith Williams
Foto: ScottishFA (Twitter)

 

Het bericht Voorbeschouwing | Groep D: Schotland – Spanje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *