Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Wat was het mooi, voetbal verbindt!

Wàt een ervaring, wàt een belevenis! Ruim 60 meiden uit Twente, voetballend bij maar liefst 20 verschillende verenigingen speelden een Interland tegen IJsland! Op woensdag 19 juli stonden twee wedstrijden op het programma en op dinsdag 25 juli wederom twee wedstrijden. Bij alle vier de wedstrijden een gezamenlijke opkomst. In totaal ruim 60 meisjes liepen of hand in hand of hielden de landen vlaggen vast.

Het gezamenlijk stil staan in het midden van het veld en dan de volksliederen, kippenvel! Een activiteit waar in totaal meer dan 180 meiden een memorabele ervaring hebben opgedaan!

19 juli, een grote bus stopt op de parkeerplaats van ZVV De Esch en een grote groep IJslanders stapt uit. Grote en sportieve meiden die een hele week als prof in Nederland trainen (3x per dag), naar hun nationaal team kijken en zelf ook wedstrijden spelen. De wedstrijden die op initiatief van FC Berghuizen geregeld werden maakten daar onderdeel van uit. De eerste wedstrijd was van FC Berghuizen beloften O13/14 tegen IJsland O14/15.

Een mooie pot voetbal waarbij FC Berghuizen een stuk technischer was maar het op kracht af moest leggen en de eindstand op een geflatteerde 1-5 bepaald werd. De tweede wedstrijd was er één tussen het Twents Regioteam O15 dat onlangs hoge ogen gooide tijdens een Top toernooi in Arnhem en IJsland O15. Ook nu werd er weer oogstrelend en fantastisch gevoetbald. Het Twents Regioteam O15 wordt steeds meer een geoliede machine en dat bleek wel uit de uitslag, een meer dan verdiende 6-2 overwinning op de IJslanders.

25 juli, wederom een grote groep met IJslandse meiden die op buitenland avontuur in Nederland zijn onder het mom leven en trainen als een prof. Dit keer stopte de bus bij het sportpark van FC Berghuizen waar de nieuwe kunstgrasmat al lag te wachten om bespeeld te worden. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen een debutant Twents regioteam O12 (het jongere zusje van de O15) met veel meiden van de O11 tegen IJsland O13.

De Nederlandse meiden voetbalden prima en stonden zelfs met 2-1 voor. Ondanks het merendeel elkaar niet kenden en elkaar zelfs nog nooit hadden gezien speelden ze prima samen. IJsland was fysiek een stuk sterker en groter en IJsland won dan ook met 2-5. Meteen erna een wedstrijd van het Twents beloften-team O14 tegen IJsland O13/14. Het beloften team bestaat uit meiden van 4 beloften-teams: Deto Twenterand, KVV Losser, Excelsior’31 en de organiserende club FC Berghuizen. Het samengestelde beloften-team speelde voor het eerste samen en was niet opgewassen tegen dit sterk spelende team van IJsland en verloor met 2-6.

Wat één telefoontje naar FC Berghuizen over het spelen tegen IJsland teweeg kon brengen had niemand kunnen voorspellen! Een conclusie die wij zeker kunnen trekken is dat het voetbal verbindt want wat hebben meiden die normaal in heel andere clubkleuren spelen een mooie gezamenlijke herinnering. Normaal wellicht tegen elkaar maar nu MET elkaar!

Het bericht “Wat was het mooi, voetbal verbindt! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

“Wat was het mooi, voetbal verbindt!

Wàt een ervaring, wàt een belevenis! Ruim 60 meiden uit Twente, voetballend bij maar liefst 20 verschillende verenigingen speelden een Interland tegen IJsland! Op woensdag 19 juli stonden twee wedstrijden op het programma en op dinsdag 25 juli wederom twee wedstrijden. Bij alle vier de wedstrijden een gezamenlijke opkomst. In totaal ruim 60 meisjes liepen of hand in hand of hielden de landen vlaggen vast.

Het gezamenlijk stil staan in het midden van het veld en dan de volksliederen, kippenvel! Een activiteit waar in totaal meer dan 180 meiden een memorabele ervaring hebben opgedaan!

19 juli, een grote bus stopt op de parkeerplaats van ZVV De Esch en een grote groep IJslanders stapt uit. Grote en sportieve meiden die een hele week als prof in Nederland trainen (3x per dag), naar hun nationaal team kijken en zelf ook wedstrijden spelen. De wedstrijden die op initiatief van FC Berghuizen geregeld werden maakten daar onderdeel van uit. De eerste wedstrijd was van FC Berghuizen beloften O13/14 tegen IJsland O14/15.

Een mooie pot voetbal waarbij FC Berghuizen een stuk technischer was maar het op kracht af moest leggen en de eindstand op een geflatteerde 1-5 bepaald werd. De tweede wedstrijd was er één tussen het Twents Regioteam O15 dat onlangs hoge ogen gooide tijdens een Top toernooi in Arnhem en IJsland O15. Ook nu werd er weer oogstrelend en fantastisch gevoetbald. Het Twents Regioteam O15 wordt steeds meer een geoliede machine en dat bleek wel uit de uitslag, een meer dan verdiende 6-2 overwinning op de IJslanders.

25 juli, wederom een grote groep met IJslandse meiden die op buitenland avontuur in Nederland zijn onder het mom leven en trainen als een prof. Dit keer stopte de bus bij het sportpark van FC Berghuizen waar de nieuwe kunstgrasmat al lag te wachten om bespeeld te worden. De eerste wedstrijd werd gespeeld tussen een debutant Twents regioteam O12 (het jongere zusje van de O15) met veel meiden van de O11 tegen IJsland O13.

De Nederlandse meiden voetbalden prima en stonden zelfs met 2-1 voor. Ondanks het merendeel elkaar niet kenden en elkaar zelfs nog nooit hadden gezien speelden ze prima samen. IJsland was fysiek een stuk sterker en groter en IJsland won dan ook met 2-5. Meteen erna een wedstrijd van het Twents beloften-team O14 tegen IJsland O13/14. Het beloften team bestaat uit meiden van 4 beloften-teams: Deto Twenterand, KVV Losser, Excelsior’31 en de organiserende club FC Berghuizen. Het samengestelde beloften-team speelde voor het eerste samen en was niet opgewassen tegen dit sterk spelende team van IJsland en verloor met 2-6.

Wat één telefoontje naar FC Berghuizen over het spelen tegen IJsland teweeg kon brengen had niemand kunnen voorspellen! Een conclusie die wij zeker kunnen trekken is dat het voetbal verbindt want wat hebben meiden die normaal in heel andere clubkleuren spelen een mooie gezamenlijke herinnering. Normaal wellicht tegen elkaar maar nu MET elkaar!

Het bericht “Wat was het mooi, voetbal verbindt! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *