Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Arsenal zet progressieve stap in Engelse voetbal

Arsenal kwam vandaag met een heel bijzonder en mooi statement. Vanaf heden draagt de club niet meer de toevoeging ‘Ladies’, maar is het gewoon simpelweg Arsenal.

In dat opzicht wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen mannen en vrouwen, een progressieve stap van de Londense club. Een vernieuwing waar wellicht sommigen aan moeten wennen, want onder de vlag van Arsenal Ladies kent het een rijke historie waar na dertig jaar in dat opzicht een einde aan komt.

De aanvoerster van Arsenal, Alex Scott, liet in een statement op de clubsite weten trots te zijn op deze naamsverandering. “Naast vele positieve ontwikkelingen ben ik heel trots dat Arsenal als club blijft kijken naar manieren om te vernieuwen. Vanuit deze drang is ervoor gekozen om vanaf dit moment de term ‘Ladies’ te laten vallen. Een positief en dapper statement van vooruitgang, support en eenheid.”

Vanaf dit moment vervalt de term ‘Ladies’ op alle officiële kanalen van de club en in interviews en berichtgeving. Video en foto zullen in dat opzicht duidelijk aangeven om welk team het gaat. Mocht er noodzaak toe zijn, dan kan de club bij officiële berichtgeving eventueel refereren aan ‘Arsenal Women’.

Foto: Arsenal.com 

Het bericht Arsenal zet progressieve stap in Engelse voetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *