Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Renée Slegers: “Het wordt een spannend, gelijkopgaand duel.”

Ze kent het Zweedse voetbal op haar duimpje. Ze woont en voetbalt al jaren in het Scandinavische land. Zaterdag zou ze eigenlijk zelf op het veld moeten staan in de kwartfinalewedstrijd van het EK voetbal tussen Oranje en Zweden. Renée Slegers (28) is echter herstellende van een zware kruisbandblessure. In een interview met de NOS verteld ze over de kansen voor de Oranje Leeuwinnen.

“Het wordt een spannend, gelijkopgaande duel. Het zou best een verlenging kunnen worden”, kijkt de Brabantse vooruit. De geblesseerde middenvelder was er vorig jaar in maart nog bij toen Oranje zich door de 1-1 tegen Zweden in Rotterdam niet plaatste voor de Olympische Spelen. Zweden ging wel en veroverde uiteindelijk zilver in Rio.

“Zweden is een ploeg met een heel ervaren selectie en een zeer gedisciplineerde verdediging. Ze verloren van Italië, maar hadden in de laatste linie wel drie vaste krachten vervangen”, zegt Slegers over de tegenstander.

Aanvankelijk had ze totaal geen trek in het EK in Nederland. Emotioneel kon ze het niet verteren dat ze er weer niet bij zou zijn. “Ik was op vakantie in Spanje en dacht: ik blijf. Toen ik in Utrecht bij het openingsduel zat, vond ik het heel moeilijk toen het volkslied klonk. Uiteindelijk is mijn gevoel daar helemaal omgeslagen en ben ik helemaal meegegaan in de euforie.”

En haar eigen carrière? “Ik heb momenteel geen club, maar Zweden is mijn thuisbasis. Ik heb er een huisje gekocht. De revalidatie zal nog wel een half jaar in beslag nemen. In oktober begin ik aan een trainerscursus. Eerst was ik er klaar mee, maar ik vind het spelletje toch nog heel leuk. En fit worden, dat is ook belangrijk.”

Het bericht Renée Slegers: “Het wordt een spannend, gelijkopgaand duel.” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *