Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Emma Verstraate verteld haar EK ervaring

De Oranje Leeuwinnen spelen vandaag in de kwartfinale tegen Zweden, aftrap is om 18.00 uur in Doetinchem. Voor elke wedstrijd laten Zeeuwse insiders van het vrouwenvoetbal hun licht schijnen over de wedstrijd. Vandaag: Emma Verstraate (17), voetbalster van Zeelandia Middelburg MO17 (vijfde van rechts op de foto).

Heb je het EK al van dichtbij kunnen volgen?

,,Van heel dichtbij zelfs. Afgelopen zondag ben ik ballenmeisje geweest bij de groepswedstrijd tussen Engeland en Spanje (2-0-zege voor de Engelse vrouwen). Samen met elf van mijn teamgenoten van Zeelandia Middelburg MO17. Het was echt super, uniek om mee te maken.’’

Was het zoals je verwachtte dat het zou zijn?

,,Ik had absoluut niet gedacht dat het zo druk zou zijn. Oké, bij het Nederlands elftal is het altijd uitverkocht. Maar dat er zoveel publiek op Engeland en Spanje af zou komen, verbaasde me. De wedstrijd zelf was erg leuk. Het tempo lag best hoog. Als je dichtbij het veld staat, zie je dat pas echt goed.’’

Heb je ook al wat van het Nederlands elftal gezien?

,,Uiteraard. Ik heb alle wedstrijden trouw zitten volgen. Lieke Martens is mijn favoriete speelster. Zij speelt op dezelfde positie in het veld ikzelf, als linksbuiten, dus zij is echt een voorbeeld voor me. Van Zweden zie ik Oranje trouwens ook winnen. Europees kampioen worden zal wel erg lastig worden. Ik ben bang dat de Duitse dames toch wat te sterk gaan zijn als ze die tegenkomen.’’

Ik word in het veld nu wat harder aangepakt. De jongens zijn toch wat voorzichtig met meisjes in het veld

Hoe lang voetbal je zelf eigenlijk al?

,,Ik voetbal al vanaf mijn zesde jaar. Pas vorig jaar heb ik de overstap naar het meisjesvoetbal gemaakt. Daarvoor heb ik negen jaar bij de jongens van De Noormannen gespeeld. Ik wilde graag nog een jaar in de jeugd voetballen. Omdat dit niet meer kon bij De Noormannen, ben ik naar de meisjes van Zeelandia Middelburg onder 17 gegaan. Vanaf komend seizoen zijn we trouwens het eerste damesteam.’’

Wat is het grootste verschil nu je alleen met meisjes speelt?

,,Sowieso de gezelligheid in de kleedkamer, haha. Bij de jongens douchte ik altijd alleen of met een ander meisje in het kleedlokaal van de scheidsrechter. Daarnaast word ik in het veld nu ook wat harder aangepakt. De jongens zijn toch vaak wat voorzichtig met meisjes in het veld.’’

Tekst: Pzc.nl
Foto: Zeelandie Middelburg (Twitter)

Het bericht Emma Verstraate verteld haar EK ervaring verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *