Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Kwartfinale: Duitsland – Denemarken

De tweede kwartfinale van het EK wordt gespeeld om 20.45 uur op Het Kasteel in Rotterdam. In deze kwartfinale mogen Duitsland (winnaar groep B) en Denemarken (tweede in groep A) het tegen elkaar opnemen. Denemarken is met twee gewonnen wedstrijden in groep A als tweede geëindigd achter Nederland. Huidig Europees kampioen Duitsland is met twee overwinningen en een gelijkspel tegen Zweden groepswinnaar geworden, dit waren ze aan hun stand ook wel verplicht.

Bij Duitsland is één van de topfavorieten van de huidige Duitse selectie de 24-jarige aanvoerster Dzsenifer Marozsán. Ze speelt momenteel bij Olympique Lyonnais. Marozsán heeft inmiddels 72 interlands en 31 doelpunten gemaakt voor Duitsland. De creatieve middenvelder is onlangs uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld door de International Federation of Football History & Statistics (IFFHS). Dit heeft zij verdiend omdat zij een onmisbare schakel is voor de Duitse ploeg. Mede door haar hebben zij op de afgelopen Olympische spelen een gouden medaille verdiend. Denemarken is dus gewaarschuwd.

Pernille Mosegaard Harder is dé Deense speelster die momenteel het best in vorm is. De 24-jarige aanvalster heeft maar liefst 87 interlands voor Denemarken gespeeld en scoorde 45 doelpunten in totaal. Voor haar club VfL Wolfsburg scoorde zij ook aan één stuk door en dat terwijl zij pas in januari de overstap maakte naar de Duitse competitie. Met Wolfsburg werd zij afgelopen seizoen landskampioen en pakte ze de beker. Ze weet dus wat ze van de Duitsers kan verwachten en weet hoe het is om Duitsers te verslaan.

Alle 23 speelsters in de Duitse selectie hebben in de groepsfase speelminuten gekregen, dit om te laten zien dat de Duitsers over een brede selectie beschikken. De verwachting van velen is dat Duitsland kampioen wordt, maar Denemarken heeft de kwaliteit om het Duitsland moeilijk te maken, maar het blijft lastig om op voorhand een winnaar van de kwartfinale te voorspellen. Duitsland heeft de grootste kansen om er met de winst ervandoor te gaan, maar wie weet verrast Denemarken ons.

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Kwartfinale: Duitsland – Denemarken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *