Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Engeland nipt langs Frankrijk

Vandaag vond in De Adelaarshorst in Deventer de ontknoping plaats van de laatste kwartfinale van dit EK. Engeland en Frankrijk moesten onderling uitmaken wie de tegenstander van Nederland zou worden op 3 augustus aanstaande. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in het voordeel van Engeland dankzij een doelpunt van Jodie Taylor.

Engeland speelde tot nu toe een sterk toernooi en eindigde net als Nederland ongeslagen in hun groep. Frankrijk daarentegen bereikte  de kwartfinales met de hakken over de sloot. Les Bleues moesten het, ondanks een relatief ‘makkelijke’ groep, doen met één overwinning en twee keer een gelijkspel.

De eerste kans was voor Engeland via een vrije trap in de tweede minuut. Deze werd direct gevolgd door een tegenaanval van Frankrijk. En zo ging het in de eerste fase van de wedstrijd eigenlijk voortdurend heen en weer. Desondanks werden weinig kansen gecreëerd.

Na ruim twintig minuten spelen kreeg Camille Abily de mogelijkheid om de impasse te doorbreken na een handsbal net buiten het strafschopgebied. Haar vrije trap redde het echter niet.

In de 33e minuut kwam Jill Scott goed weg met een gele kaart na een overtreding op Amandine Henry. Frankrijk wist hier vervolgens echter geen voordeel uit te  halen. Dit gold ook voor de vrije trap die even later door Jordan Nobbs mocht worden genomen aan de rand van het strafschopgebied.

En zo tikte de eerste helft weg zonder dat één van beide ploegen echt gevaarlijk werd en werd de rust ingegaan met 0-0.

In de tweede helft veranderde er in eerste insatntie weinig. Eugénie le Sommer had weliswaar een mooie kans via een kopbal in de 54e minuut, maar deze ging rakelings naast.

Het breekpunt kwam uiteindelijk in de 60e minuut toen Jodie Taylor kon profiteren van de ruimte in de Franse defensie en Engeland op 1-0 bracht. Hierdoor kwam ook de spanning terug in de wedstrijd.

Even later volgde twee hoekschoppen van Frankrijk, welke beiden bijna tot de gelijkmaker leidden. Bij de laatste actie raakte keepster Karen Bardsley echter geblesseerd. Hoewel ze op dat moment door leek te kunnen spelen, moest ze uiteindelijk in de 75e minuut toch toegeven aan haar blessure en plaatsmaken voor Siobhan Chamerlain.

Met nog vijftien minuten op de klok, moest Frankrijk een doelpunt forceren om zicht te houden op de halve finale. Het spel speelde zich dan ook vooral af op de Engelse helft. Alle inspanningen ten spijt, lukte het echter niet de gelijkmaker te scoren.

En daarmee is het affiche voor de halve finale in Enschede bekend. Nederland zal het in Enschede moeten opnemen tegen Engeland.

 

Opstelling:
Engeland: Karen Bardsley (k) (75′ Siobhan Chamberlain), Lucia Bronze, Demi Stokes, Jill Scott, Steph Houghton, Jordan Nobbs, Jodie Taylor, Jade Moore, Millie Bright, Ellen White, Francesca Kirby

Frankrijk: Sarah Bouhaddi (k), Laura Georges, Amandine Henry, Jessica Houara-D’Hommeaux, Eugénie le Sommer, Camille Abily (77′ Claire Lavogez), Marie-Laure Delie (90’Clarisse le Bihan), Griedge M’Bock Bathy, Kadidiatou Diani (65′ Élodie Thomis), Sakina Karchaoui, Grace Geyoro

Tekst: Judith Williams
Foto: Twitter Lionesses

Het bericht Engeland nipt langs Frankrijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *