Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje O19 werkt toe naar eindronde in Frankrijk

Het officiële WK O20 is komend jaar in Frankrijk. Oranje O19 kan zich hiervoor kwalificeren via het EK in Noord-Ierland.

Een wereld eindronde vind altijd plaats in een even kalenderjaar. Het werd voor het eerst in 2002 gespeeld met toen nog enkel landen van O19, totdat in 2006 de leeftijdsgrens werd verhoogd naar 20 jaar. Het O20 toernooi wordt altijd toegekend aan het organiserend land dat het WK bid binnen weet te slepen en dient als blauwdruk voor het WK dat altijd een jaar later volgt.

Voor Oranje start de strijd om deelname op 24 oktober met een thuiswedstrijd tegen Noorwegen. Oranje zit voor de kwalificatiereeks ook met Slowakije, Noord-Ierland en Ierland in de poule. De groepswinnaar plaats zich rechtstreeks.

Elk voetbalcontinent zoals door de FIFA is bepaald levert voor het WK O20 een winnaar. De verdeling is als volgt: AFC (Azië), CAF (Afrika), CONCACAF (Noord, Midden-Amerika en Caribisch gebied), CONMEBOL (Zuid-Amerika), OFC (Nieuw-Zeeland, Fiji, Tonga en Stille Oceaan) en uiteraard de UEFA (Europa).

Het WK O20 werd al drie keer gewonnen door Duitsland en de VS. Wellicht verrassend, maar Noord-Korea won het toernooi ook al twee keer. Duitsland is het enige land dat het toernooi als host won (2010), Alexndra Popp werd destijds topscoorster. De speelster moet nu het EK moest missen vanwege een kwetsuur aan de knie. Op de gespeelde eindrondes voor nationale O20 ploegen werden onder andere Marta (Brazilië), Asisat Oshoala (Nigeria) en Dzsenifer Marozsán uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Het bericht Oranje O19 werkt toe naar eindronde in Frankrijk verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *