Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vitesse zoekt alsnog toetreding Eredivisie

Dat de Oranje Leeuwinnen het goed doen bij op het eigen EK heeft niet alleen effect voor een positieve gevoel in Nederland. Ook zorgt het ervoor dat vrouwen maar vooral het meidenvoetbal flink in de groei zit. Zo ook voor Vitesse, terwijl andere Arnhemse voetbalclubs zoals Eldenia, ESA, VDZ en Elseweide al een vrouwenteam blijft Vitesse achter. Ze hebben nog geen vrouwenteam, maar daar gaat verandering in komen.

“We hebben absoluut de ambitie om daar een start mee te maken”, vertelt Wiebe Nelissen, woordvoerder van Vitesse. Dat Vitesse de volgende kandidaat kan zijn voor de eredivisie blijkt dat voormalig KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee in 2015 nog heeft gezegd dat Vitesse hoog op de lijst staat. Sinds 2007 bestaat in Nederland een eredivisie voor vrouwen. Negen betaaldvoetbalorganisaties uit Nederland zijn daarin actief. De Gelderse deelname is beperkt tot Achilles’29 uit Groesbeek.

De reden dat het in 2015 niet van de grond kwam, had vooral met financiële en organisatorische redenen. Op dit moment voetballen er acht betaalde voetbalorganisaties in Nederland. Dit zijn Achilles ’29, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en vv Alkmaar en Excelsior/Barendrecht.

Of en wanneer er een vrouwenteam komt voor Vitesse is nog niet te zeggen. “Maar het mag duidelijk zijn: Vitesse draagt de hele voetbalwereld, dus ook het vrouwenvoetbal, een warm hart toe.” vertelt de woordvoerder van Vitesse.

Tekst: Vitesse.org

Het bericht Vitesse zoekt alsnog toetreding Eredivisie verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *