Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Engelsen zien kansen: “Nederlandse verdediging nog niet echt getest”

Engeland weet wat het is om een gastland te verslaan. In 2015 kreeg het namelijk host Canada op de knieën toen de kwartfinale van het Wereld Kampioenschap met 2-1 werd gewonnen.

Bang voor Nederland zijn de Engelse speelsters dus zeker niet. Jodie Taylor gaf al aan zin te hebben in de confrontatie, maar licht dit tegenover vrouwenvoetbalnieuws.nl nog verder toe. “Ik krijg een beetje een déjà vu naar Canada. Ook daar waren zoveel supporters aanwezig van het thuisland.” De ploeg zal zich goed voorbereiden op Oranje, laat de spits weten. “We zullen veel beelden bekijken. Daardoor konden we ook tegen Frankrijk scoren. We wisten wat de keepster (Sarah Bouhaddi) zou gaan doen.”

Haar teamgenoten Francesca Kirby en Siobhan Chamberlain zeggen daarnaast dat ze uitkijken naar de aanwezigheid van zowel de Nederlandse als de Engelse fans. Ook zijn ze alle drie overtuigd van het feit dat ze kunnen winnen. “Onze defensie moet solide zijn vanwege de sterke voorhoede van Nederland. Aan de andere kant is de Nederlandse verdediging nog niet echt getest, dus we moeten er vanaf het begin bovenop zitten”, aldus Kirby.

Beide landen kennen een sterke aanval gevolgd door een solide middenveld. Verwacht wordt dat Oranje het spel moet maken en Engeland zal loeren op de counter. Hoe dan ook heeft deze halve finale de allure van een finale waarbij beide landen kanshebbers zijn voor de titel, maar om kampioen te worden zullen deze twee sterke landen eerst met elkaar moeten afrekenen. Of zoals Kirby zegt: “To be the best, you have to beat the best”.

Tekst: Judith Williams en Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Engelsen zien kansen: “Nederlandse verdediging nog niet echt getest” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *