Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ook Enschede krijgt Oranje Fanzone en Parade

De OranjeLeeuwinnen spelen aanstaande donderdag de halve finale van het Europees Kampioenschap in eigen land. In de kwartfinale werd Zweden met 2-0 verslagen dankzij doelpunten van Lieke Martens en Vivianne Miedema. Door deze winst staat het team van bondscoach Sarina Wiegman in de halve finale in Enschede, de stad waar dromen waar worden gemaakt.

Engeland is de tegenstander dat Frankrijk in de reguliere speeltijd met 1-0 versloeg door een doelpunt van topscoorster Jodie Taylor. In de Twentse stad wordt naast de halve finale ook de finale afgewerkt. De OranjeLeeuwinnen nemen het donderdag om 20.45 tegen de Engelsen. Deze wedstrijd is live te zien op NOS, het stadion is inmiddels volledig uitverkocht.

Ook in Enschede wordt een Oranje Fanzone opgetuigd en zal er opnieuw een Oranjeparade worden gelopen. Fans van de OranjeLeeuwinnen kunnen donderdag terecht op het Willem Wilminkplein en het Stationsplein in Enschede. De Fanzone is daar vanaf 12.00 uur geopend en het programma wordt gepresenteerd door Rocky en O-Dog. Om 17.45 uur vertrekt de Oranjeparade naar het stadion van FC Twente. De route is ongeveer 4,5 kilometer. Mocht je geen kaartje voor de wedstrijd hebben, niet getreurd, je kunt de wedstrijd live volgen op een groot scherm in de Fanzone!

Doetinchem

Afgelopen zaterdag was het in aanloop naar de kwartfinale tegen Zweden al groot feest in de Doetinchemse Fanzone. Verdeeld over de hele dag bezochten ongeveer 4500 mensen het oranje plein. 1200 van hen bekeken daarnaast de kwartfinale live op het grote scherm en maar liefst 3000 fans liepen mee in de Oranjeparade, waaronder ook de redactie van het grootste online vrouwenvoetbal platform van Nederland. De Oranje groep werd nog groter toen 500 ‘losse lopers’, bestaand uit Oranjesupporters en Zweedse fans, zich bij de Oostelijke Randweg aansloten bij de parade.

Het bericht Ook Enschede krijgt Oranje Fanzone en Parade verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *