Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Vera Pauw: “Dit is de beste sportstructuur.”

Zaterdagavond viel 25 jaar voetbalontwikkelingsbeleid voor meisjes en vrouwen op zijn plek. Zweden onttroond, Nederland het nieuwe voorbeeld. Mobieler, sneller, veel verschillende kwaliteiten, maar vooral een betere perceptie van teamwork. Waar dat ineens vandaan komt? Gestructureerd voetbalontwikkelingsbeleid.

Begin jaren 80 waren er de eerste voetbalprojecten voor meisjes, geleid door de eerste fulltime bondscoach vrouwenvoetbal. Met een budget van 22.000 euro en 36.000 seniorenvoetbalsters geen makkelijke opgave. Meisjesteams bestaande uit beginners, straatvoetballers en talentvolle speelsters van alle leeftijden werden opgericht. Het toevoegen van een nieuwe tak aan een sportstructuur voor één miljoen leden in drieduizend verenigingen vroeg om specifiek beleid.

Vera Pauw is oud-international en oud-bondscoach en volgt voor NRC het EK voetbal voor vrouwen. Lees hier verder.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Vera Pauw: “Dit is de beste sportstructuur.” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *