Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

EK Daily geeft vrouwenvoetbal een gezicht

Tijdens het Europees Kampioenschap is er één talkshow die ons dagelijks het laatste nieuws brengt: EK Daily. Het live programma op YouTube is onderdeel van het meer bekendere FC Afkicken, het online voetbalkanaal dat twee jaar geleden werd opgestart door Neal Petersen en Joris Boerhof en zo’n veertig- tot vijftigduizend kijkers per maand trekt. Dat is wel iets meer dan de vrouwenversie, met gemiddeld zo’n 3800 weergaven per aflevering.

Ooit begonnen in een kelder in het centrum van Amsterdam, zijn ze inmiddels verhuisd naar een grotere locatie. De sfeer is echter hetzelfde gebleven, een beetje studentikoos. In de hal staan bierkratten en op de koelkast hangt een kookschema. Juist deze is sfeer is wat FC Afkicken tot succes heeft gemaakt en een reden waarom zowel (prof)voetballers, journalisten en topsporters graag te gast zijn in één van de talkshows die het platform aanbiedt. In het Algemeen Dagblad omschrijft Petersen (32) deze sfeer treffend. “Ik denk dat iedereen hier hun ego bij de deur achterlaat. Wij doen namelijk tegen iedereen normaal.”

Vrouwenvoetbal was een half jaar geleden relatief nieuw voor het platform, maar omdat niemand er echt iets mee deed, zijn ze er gewoon mee begonnen. “Het is een wereld die voor heel veel mensen onbekend is. Ik heb zelf altijd best een voorliefde voor vrouwenvoetbal gehad.” Gelukkig laten de kijkcijfers ook zien dat er absoluut interesse is voor een dagelijks programma. Er kijken gemiddeld zo’n 3800 mensen via YouTube.

Het programma EK Daily gaat over alle wedstrijden, de randzaken en kent natuurlijk ook een kritische noot. “We praten inhoudelijk, maar wel met een soort van glimlach.”. Zo kwamen ook de discussies over de doelpuntendroogte van Vivianne Miedema en de beroemde wissel van aanvoerster Mandy Van den Berg aan bod. Het verschil met de traditionele voetbalpraatprogramma’s is dat bij EK Daily zowel de positieve als de negatieve kanten worden belicht. En juist dat is wellicht de kracht van het programma.

EK Daily is nog tot en met zondag 6 augustus elke dag vanaf 20.00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van FC Afkicken en de Facebookpagina van VV Kicks.

Het bericht EK Daily geeft vrouwenvoetbal een gezicht verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *