Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Jan van Halst: ”FC Twente Vrouwen weer omarmen”

In Enschede, het hart van het vrouwenvoetbal, wordt donderdag de halve finale van het Europees Kampioenschap tussen Nederland en Engeland gespeeld.

Jan van Halst was als commercieel manager van FC Twente een aantal jaar geleden nauw betrokken bij de start van het vrouwenvoetbal in Nederland. Op de forumavond van Tubantia roemt hij de input van Joop Munsterman, volgens hem de grote aanjager van het vrouwenvoetbal in Twente. “De KNVB had dat destijds nodig. In Zeist was er zo’n gevoel van: ‘eindelijk een club die het aanjaagt’. Mooi dat we hier in Enschede toen het initiatief hebben genomen. Daarom vind ik het ook meer dan terecht dat de halve finale en finale hier gespeeld worden.”

Waar FC Twente Vrouwen vanwege de financiële wanorde bij de Enschedese club als eerste geslachtofferd werden, mag de vrouwentak dit seizoen hopen op een nieuwe impuls. “‘Het is wel de bedoeling om FC Twente Vrouwen weer te omarmen. We leven op zich niet eens zover uit elkaar. We sponsoren de stichting bijvoorbeeld nog met een bedrag van 100.000 euro.”

 

Een grote stap richting het omarmen van het vrouwenvoetbal in Enschede zou gelijkheid qua trainingsfaciliteiten zijn. Nu spelen en trainen de vrouwen nog op het terrein van ATC’65 terwijl de overige teams op het complex van FC Twente spelen. ”Die trainingsfaciliteiten willen we in de toekomst dichter bij elkaar zoeken.”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Jan van Halst: ”FC Twente Vrouwen weer omarmen” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *