Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nuchtere Fries emotioneel na bereiken halve finale

De OranjeLeeuwinnen plaatsten zich afgelopen zaterdag voor de halve finale van het Europees Kampioenschap. Voor assistent-trainer Foppe de Haan een bijzonder moment dat hij vooral vanaf de tribune meemaakte. De adviseur van Sarina Wiegman bemoeit zich namelijk vooral met de trainingen en laat de wedstrijddagen over aan de bondscoach.

Tegenover De Telegraaf laat Vivianne Miedema weten dat De Haan toch onmisbaar is voor de ploeg. “Foppe is natuurlijk een beetje de opa van het team. Het is geweldig dat zo’n man bij ons wil zijn en ons verder kan helpen. Hij loopt niet op de voorgrond, maar als hij ziet dat iemand erdoorheen zit of vindt dat het anders moet, dan zal hij altijd zijn mond open doen.”

De nuchtere Fries liet zich in zijn tijd bij sc Heerenveen al eerder van zijn gevoelige kant zien en ook na het laatste fluitsignaal afgelopen zaterdag liet hij zijn emoties de vrije loop. Speelsters en staf werden uitgebreid geknuffeld en de 74-jarige was zichtbaar trots op de ploeg. “Als hij zo emotioneel is na de wedstrijd, dan is dat gewoon aandoenlijk. Iedereen is superblij dat hij erbij is en waardeert hem héél erg”, aldus doelpuntenmaakster Miedema.

Het doel van De Haan is om de speelsters steeds iets beter te maken, tijdens trainingen besteedt hij hier veel aandacht aan. “We halen daar we zo veel kleine puntjes uit waarvan we nog geen weet hadden. Die man heeft zó veel ervaring, je ziet dat het iedereen helpt”, aldus Miedema.

Daarnaast dient de man met zoveel ervaring als klankbord van de selectie, ook voor Miedema: “Ik zit af en toe met hem”. “Je speelt gewoon hartstikke goed’, vertelt hij me dan. Foppe geeft iedereen zo veel positieve energie.” De assistent zelf had na afloop van de wedstrijd weinig te melden, behalve het feit dat hij ‘het prachtig vond’, en dat kenmerkt de assistent-trainer, dit is het EK van de vrouwen, niet van Foppe.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nuchtere Fries emotioneel na bereiken halve finale verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nuchtere Fries emotioneel na bereiken halve finale

De OranjeLeeuwinnen plaatsten zich afgelopen zaterdag voor de halve finale van het Europees Kampioenschap. Voor assistent-trainer Foppe de Haan een bijzonder moment dat hij vooral vanaf de tribune meemaakte. De adviseur van Sarina Wiegman bemoeit zich namelijk vooral met de trainingen en laat de wedstrijddagen over aan de bondscoach.

Tegenover De Telegraaf laat Vivianne Miedema weten dat De Haan toch onmisbaar is voor de ploeg. “Foppe is natuurlijk een beetje de opa van het team. Het is geweldig dat zo’n man bij ons wil zijn en ons verder kan helpen. Hij loopt niet op de voorgrond, maar als hij ziet dat iemand erdoorheen zit of vindt dat het anders moet, dan zal hij altijd zijn mond open doen.”

De nuchtere Fries liet zich in zijn tijd bij sc Heerenveen al eerder van zijn gevoelige kant zien en ook na het laatste fluitsignaal afgelopen zaterdag liet hij zijn emoties de vrije loop. Speelsters en staf werden uitgebreid geknuffeld en de 74-jarige was zichtbaar trots op de ploeg. “Als hij zo emotioneel is na de wedstrijd, dan is dat gewoon aandoenlijk. Iedereen is superblij dat hij erbij is en waardeert hem héél erg”, aldus doelpuntenmaakster Miedema.

Het doel van De Haan is om de speelsters steeds iets beter te maken, tijdens trainingen besteedt hij hier veel aandacht aan. “We halen daar we zo veel kleine puntjes uit waarvan we nog geen weet hadden. Die man heeft zó veel ervaring, je ziet dat het iedereen helpt”, aldus Miedema.

Daarnaast dient de man met zoveel ervaring als klankbord van de selectie, ook voor Miedema: “Ik zit af en toe met hem”. “Je speelt gewoon hartstikke goed’, vertelt hij me dan. Foppe geeft iedereen zo veel positieve energie.” De assistent zelf had na afloop van de wedstrijd weinig te melden, behalve het feit dat hij ‘het prachtig vond’, en dat kenmerkt de assistent-trainer, dit is het EK van de vrouwen, niet van Foppe.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nuchtere Fries emotioneel na bereiken halve finale verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *