Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

‘Heb er wel een paar gezien met Martens op hun shirt’

Waar voetbalsters vroeger hun idolen kenden in Wesley Sneijder en Dennis Bergkamp heeft de huidige jonge generatie heel andere voorbeelden om tegenop te kijken.

Lieke Martens is zo’n icoon. Ze geniet van deze omslag in het voetbal laat ze aan Voetbal International weten. “Het is super dat je nu een voorbeeld bent voor meisjes en zelfs ook voor sommige jongetjes. Vroeger had ik mannenvoorbeelden, dus het is heel leuk dat die kinderen nu ook vrouwen als voorbeeld kunnen hebben. Ik heb er wel een paar voorbij zien komen met Martens op hun shirt, maar ach, ze zijn fan van iedereen denk ik, hoor.”

De international beklonk nog tijdens het Europees Kampioenschap een transfer naar het grote FC Barcelona. Een grote stap voor de aanvalster die maar liefst vier jaar in Zweden heeft gewoond. “Ik heb er een heel fijne tijd gehad, met fijne mensen. Ik spreek de Zweedse taal en had me daar toch redelijk aangepast. Met haar overstap is meer gemoeid dan alleen een ander shirt en nieuwe teamgenoten. “Nu moet ik me weer settelen in een ander land, Spaans gaan leren. Dat wordt opnieuw wennen; ik moet weer helemaal in mijn ritme komen in een vreemd land, maar het voelt gewoon goed bij Barcelona. Er zijn daar fijne mensen, die me gaan helpen.

Voor nu wil Martens daar echter nog niet teveel aan denken, want eerst neemt ze het donderdag nog met haar Nederland op tegen Engeland. “Ik heb er heel veel zin in, maar ik heb nog veel meer zin nu in de komende wedstrijd.”

Het bericht ‘Heb er wel een paar gezien met Martens op hun shirt’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *