Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Lieke Huls: “Op het voetbalveld voel ik mij thuis”

Lieke Huls, speelster van sc Heerenveen, schreef een mooie blog over het succes van de OranjeLeeuwinnen dit Europees Kampioenschap en over haar wensen voor het vrouwenvoetbal in Nederland.

Voetballen, een spelletje waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Op het voetbalveld voel ik mij ‘thuis’. Ik voel me ‘sterk’ in een team, in mijn ‘kracht’ tijdens het spelen van duels en ‘gelukkig’ bij het spelen van een mooie bal, doelpunt of zege. Alle andere dingen zijn voor mij dan even bijzaak.

Sinds de goede prestaties op het EK van de OranjeLeeuwinnen merk ik dat ik steeds meer positieve reacties mag ontvangen over ‘vrouwenvoetbal’. Het leeft als nooit tevoren! Ik hoop met heel mijn hart dat de meiden Europees kampioen worden, dat hebben ze verdiend! Dat heeft heel het vrouwenvoetbal in Nederland verdiend, de speelsters, de clubs, de trainers, de vrijwilligers en de fans. Alle meisjes in Nederland mogen dromen van een EK, hoe tof is dat!

Ik hoop dat de Eredivisie Vrouwen deze ‘positieve flow’ aankomend seizoen voort kan zetten. Meer zendtijd, meer sponsoren en meer toeschouwers! Hetzelfde wens ik uiteraard de breedtesport toe, meer opgeleide trainers, meer faciliteiten en meer betrokkenheid voor meisjes en vrouwen binnen de club.

Het begint bij mij in elk geval weer te kriebelen, heb weer zin om dagelijks toe te leven naar de wedstrijd op vrijdagavond! Maandag start de voorbereiding en over precies één maand spelen we onze eerste competitiewedstrijd tegen VV Alkmaar.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Lieke Huls: “Op het voetbalveld voel ik mij thuis” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *