Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederland-Engeland gaat alle records verbreken

Een recordaantal toeschouwers en dito ongekende media interesse voor de wedstrijd tussen Nederland en Engeland. De halve finale op donderdagavond wordt gespeeld in een stijf uitverkochte Grolsch Veste én er zijn nog meer records die verbroken gaan worden.

Met 21.732 toeschouwers was de openingswedstrijd tussen Oranje en Noorwegen de best bekeken ​​vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. Dat record gaat donderdagavond aan diggelen want men verwacht dat meer dan 27.000 toeschouwers het duel tussen de OranjeLeeuwinnen en Engeland zullen bijwonen.

Dit getal zelf staat in schril contrast met de miljoenen mensen die over de hele wereld meekijken naar beide teams. Men verwacht zelfs dat deze wedstrijd ook gelijk de hoogste notering krijgt sinds de UEFA Women’s EURO op televisie is. In het Verenigd Koninkrijk keken al meer dan 3,3 miljoen naar de kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk, een Brits record in het vrouwenvoetbal.

De Nederlandse overwinning tegen Zweden van afgelopen zaterdagavond trok ruim 2,1 miljoen kijkers (54,1% aandeel) op NPO 1, een hoger marktaandeel dan de vorige twee UEFA Women’s EURO’s en de meest bekeken uitzending van de dag in het gastland. De avond daarop werd bijna één miljoen keer afgestemd op hetzelfde kanaal voor de wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk.

Om het allemaal iets tastbaarder te maken zetten we graag de cijfers van aanwezige media op een rij:

  • Er 132 media accreditaties verstrekt
  • Hiervan zitten 89 journalisten op de mediatribune, waaronder 15 in tv-commentaar posities
  • Er staan 43 fotografen langs het veld
  • Ook vinden er 7 pitchside presentaties plaats
  • Zijn er 6 tv-flashposities
  • En ook nog eens 2 radioflitsposities

Het bericht Nederland-Engeland gaat alle records verbreken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *