Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

‘Neymartens’ blijft bescheiden: “Zit in mijn aard”

Dankzij twee doelpunten en prachtige solo’s krijgt Lieke Martens de toeschouwers in de uitverkochte stadions dit Europees Kampioenschap allemaal op de banken.

Tegenover Voetbal International laat ze weten hoe ze met die toenemende roem omgaat. “Ik krijg na de wedstrijd veel berichten, eigenlijk te veel om allemaal te lezen, maar ik sluit me verder wel af. Ik bekijk wat dingen op social media als ik word getagd, maar je kunt niet alles meekrijgen. Ik zit ook niet non-stop op mijn telefoon te kijken, alleen om met mensen te praten bij wie ik mij fijn voel. Familie, vrienden, die zijn belangrijk voor me.”

Bovenstaande verklaart ook wel waarom de international zo rustig blijft. Waar de naam ‘Neymartens‘ al gekscherend in de media klinkt, blijft de 25-jarige er zelf vrij nuchter onder. “Het zit gewoon in mijn aard om rustig te blijven. Ik ben zo opgegroeid; in een dorpje, met een fijne familie en goeie vrienden die mij ook houden zoals ik ben.”

Voor de nieuwbakken speelster van FC Barcelona dus geen sterallures of stress door hooggespannen verwachtingen. “Als mensen dingen van je gaan verwachten brengt dat extra druk met zich mee, maar ik ga mijzelf geen extra druk opleggen. Ik kan me blijven concentreren op wat ik altijd heb gedaan.”

 

Het bericht ‘Neymartens’ blijft bescheiden: “Zit in mijn aard” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *