Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Waar ligt de vrouwenvoetbal hoofdstad in Nederland?

Het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal nadert haar hoogtepunt. Een mooie gelegenheid voor de KNVB om de cijfers van het Nederlandse vrouwenvoetbal te analyseren. Hieruit blijkt onder meer dat het Friese Leeuweradeel het hoogste percentage speelsters heeft. Hiermee is deze gemeente de vrouwenvoetbalhoofdstad van Nederland.

Het aantal voetballende meiden en vrouwen blijft toenemen. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 150.000 voetbalsters. Het vrouwenvoetbal groeit zelfs sneller dan het totale ledenaantal van de KNVB (4,73% tegenover 0,36%).

Top 5 gemeenten vrouwelijke voetballers

Ten opzichte van het totaal aantal voetballers, zijn in de Friese gemeente Leeuwarderadeel de meeste voetbalsters actief; 25,5%. Een goede tweede is de Betuwse gemeente Neerijnen, waar 24,2% van de voetballers vrouwelijk is. De minste kans dat je een vrouwelijke voetballer op het veld ziet staan heb je in de gemeente Waalre; slechts 2,1% is daar vrouw.

Clubs met meeste vrouwelijke spelers

Als je kijkt naar verenigingen met de meeste vrouwelijke spelers, dan zijn er twee uitschieters: het Amsterdamse Wartburgia en sc ’t Gooi. Zij hebben beide meer vrouwen dan mannen op de ledenlijst staan. Op het totale ledenbestand hebben zij respectievelijk 54,07% en 53,57% speelsters. Odysseus ’91 uit Utrecht volgt met 41,51%.

Meer vrouwen in het bestuur = meer vrouwen op het veld

Met steeds meer voetballende meisjes, is de ledensamenstelling van Wartburgia en sc ’t Gooi misschien wel het toekomstbeeld voor andere amateurclubs in het land. Zo wordt de kweekwijver waaruit de Nederlandse selectie wordt samengesteld alleen maar groter. Het advies van het winnende team van de KNVB data challenge die in juni werd georganiseerd tijdens de Dutch Data Science Week, was om meer vrouwen in het bestuur te plaatsen zodat er ook meer vrouwen op het voetbalveld komen. Een interessante optie voor de clubs die meer vrouwelijke spelers willen.

Tekst: Business-analytics.biz

Het bericht Waar ligt de vrouwenvoetbal hoofdstad in Nederland? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ligt de vrouwenvoetbal hoofdstad in Nederland?

Het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal nadert haar hoogtepunt. Een mooie gelegenheid voor de KNVB om de cijfers van het Nederlandse vrouwenvoetbal te analyseren. Hieruit blijkt onder meer dat het Friese Leeuweradeel het hoogste percentage speelsters heeft. Hiermee is deze gemeente de vrouwenvoetbalhoofdstad van Nederland.

Het aantal voetballende meiden en vrouwen blijft toenemen. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan 150.000 voetbalsters. Het vrouwenvoetbal groeit zelfs sneller dan het totale ledenaantal van de KNVB (4,73% tegenover 0,36%).

Top 5 gemeenten vrouwelijke voetballers

Ten opzichte van het totaal aantal voetballers, zijn in de Friese gemeente Leeuwarderadeel de meeste voetbalsters actief; 25,5%. Een goede tweede is de Betuwse gemeente Neerijnen, waar 24,2% van de voetballers vrouwelijk is. De minste kans dat je een vrouwelijke voetballer op het veld ziet staan heb je in de gemeente Waalre; slechts 2,1% is daar vrouw.

Clubs met meeste vrouwelijke spelers

Als je kijkt naar verenigingen met de meeste vrouwelijke spelers, dan zijn er twee uitschieters: het Amsterdamse Wartburgia en sc ’t Gooi. Zij hebben beide meer vrouwen dan mannen op de ledenlijst staan. Op het totale ledenbestand hebben zij respectievelijk 54,07% en 53,57% speelsters. Odysseus ’91 uit Utrecht volgt met 41,51%.

Meer vrouwen in het bestuur = meer vrouwen op het veld

Met steeds meer voetballende meisjes, is de ledensamenstelling van Wartburgia en sc ’t Gooi misschien wel het toekomstbeeld voor andere amateurclubs in het land. Zo wordt de kweekwijver waaruit de Nederlandse selectie wordt samengesteld alleen maar groter. Het advies van het winnende team van de KNVB data challenge die in juni werd georganiseerd tijdens de Dutch Data Science Week, was om meer vrouwen in het bestuur te plaatsen zodat er ook meer vrouwen op het voetbalveld komen. Een interessante optie voor de clubs die meer vrouwelijke spelers willen.

Tekst: Business-analytics.biz

Het bericht Waar ligt de vrouwenvoetbal hoofdstad in Nederland? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *