Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Kerkdijk: “Ben net zo’n fanatieke supporter als iedereen”

Danique Kerkdijk kijkt vanavond de halve finale van de OranjeLeeuwinnen tegen Engeland in Engeland. De speelster maakte vlak voor het Europees Kampioenschap de overstap van FC Twente naar Bristol City en is volop in voorbereiding.

Ondanks het feit dat de international niet tot de EK-selectie behoorde, steunt ze de OranjeLeeuwinnen zo goed als ze kan, laat ze aan De Stentor weten. “Als Nederland scoort, ga ik uit mijn dak. Ik ben nu net zo’n fanatieke supporters als iedereen.” In de week waarin haar transfer werd beklonken hoorde ze ook dat ze was afgevallen voor deze eindronde. “Natuurlijk was het even slikken. Ik was goed in vorm tijdens de voorbereiding, dan is het zuur als je hoort dat je moet vertrekken.”

De wedstrijd kan ze vanavond dus niet in Enschede bijwonen, omdat ze juist uitgerekend deze week wordt verwacht bij haar nieuwe club. Ondanks dat ze het jammer vindt dat ze het duel niet live kan zien, wacht haar ook veel moois. “Ik heb twee weken vrij gehad, ik kan niet wachten weer te beginnen met voetballen.”

De hosanna stemming die nu rondom het Nederlandse elftal heerst verbaast Kerkdijk niet. “Wij wisten zelf al dat we goed konden voetballen, alleen was er geen erkenning. Althans niet in bredere lagen van de bevolking. Dat is nu wel het geval en dat is prachtig om te zien. Een bevestiging van wat we aan het doen zijn. Dit is ècht heel goed voor het vrouwenvoetbal.”

Natuurlijk zal de euforie na het EK snel afnemen, weet ook Kerkdijk. “Dat houd je altijd, dat gebeurt ook na toernooien van mannen. En zeker als het sportief minder gaat, haken mensen af, maar dat is niet typisch iets voor alleen het vrouwenvoetbal.”

Over de doelen voor zichzelf is ze heel duidelijk, want wat wil ze er straks graag bij zijn als Oranje de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2019 ingaat. “Ik hoop dat ik me bij Bristol zo kan ontwikkelen dat de bondscoach straks niet meer om me heen kan.”

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Kerkdijk: “Ben net zo’n fanatieke supporter als iedereen” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *