Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Halve finale: Nederland – Engeland

De tweede halve finale wordt gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede om 20.45 uur. Nederland mag het opnemen tegen Engeland. Dit een herhaling van de halve finale van het Europees Kampioenschap in 2009 waarin Engeland nipt met 2-1 na verlenging van Nederland won. Oranje kan dus op dit EK een revanche nemen op Engeland.

Uit de vorige negentien ontmoetingen tussen beide landen won Engeland twaalf keer en verloor het maar drie keer, vier keer werd er gelijkgespeeld. Het zal een spannende wedstrijd worden, beide teams zijn nog ongeslagen dit EK.

Sari van Veenendaal, keepster van het elftal is deze eindronde al meerdere malen belangrijk geweest. Zij speelt momenteel voor Arsenal en zal een aantal van haar teamgenoten tegenkomen in deze halve finale strijd. Ze is uitstekend in vorm en zal zeker in de halve finale meerdere malen getest worden. Zij is niet de enige in het Nederlands team die in vorm is, kijk maar naar een Lieke Martens of Jackie Groenen. Nederland heeft een sterk team, op elke linie zijn er wel uitblinkers. Wil Nederland de finale bereiken dan zal iedereen haar niveau moeten halen en kan niemand zich ook maar één misstap veroorloven.

Jodie Taylor is de ster van het Engelse team. Ze speelt momenteel bij Arsenal en komt dus vandaag Van Veenendaal, Daniëlle Van de Donk en Dominique Janssen tegen. De 31-jarige spits is momenteel topscoorster van het EK met vijf doelpunten uit vier wedstrijden. Hiermee laat zij zien dat zij een topspits is en ook eens nog de juiste vorm te pakken heeft. In de kwartfinale heeft Engeland wel een forse tegenslag gehad, keepster Karen Bardsley viel met een beenbreuk uit. Ook Jill Scott, een belangrijke schakel op het middenveld, is er vanwege een schorsing niet bij. Desondanks blijft Engeland vertrouwen houden en terecht ook want ze hebben een ervaren, talentvol team. Nederland zal op haar hoede moeten zijn.

De halve finale tussen Nederland en Engeland in een uitverkocht stadium zal groots worden. Beide teams willen graag goed voetbal laten zien, maar schromen zich er niet voor om ‘lelijk’ te winnen. De wedstrijd kan gemakkelijk beide kanten opvallen, Engeland heeft in de kwartfinale voor het eerst in een hele lange tijd gewonnen van topland Frankrijk dus zij komen met een uitermate goed gevoel de halve finale in. Nederland dient zeker niet onderschat te worden. Want met vier overtuigende overwinningen op rij maakt ook Oranje een goede kans om de finale te bereiken. Kortom, het wordt een zeer spannende halve finale!

Tekst: Lindsay de Swart
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Halve finale: Nederland – Engeland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *