Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Daphne Koster gaat nieuwe toekomst tegemoet

Vrijdag 4 augustus 2017 stond in het teken van het afscheid van Anouk Hoogendijk en Daphne Koster. Op de website van haar management team geeft ze uitleg wat haar toekomst plannen zijn.

Daphne Koster blijft aan Ajax verbonden. De 36-jarige Koster, die eind april het einde van haar voetbalcarrière aankondigde en vanmiddag definitief afscheid nam van het Ajax-publiek, gaat bij de Amsterdamse club meelopen op diverse afdelingen. ,,Zie het als een traineeship binnen de Ajax-organisatie,” aldus de oud-voetbalster, die afgelopen woensdag ook nog eens bekend maakte dat ze in verwachting is van haar tweede kind.

Betrokken blijven

Door een nieuw dienstverband, zij het in een compleet andere rol, blijft Koster dus betrokken bij Ajax. ,,Ik wilde ook graag betrokken blijven bij de club,” vertelt de oud-captain van Oranje en de Ajax Vrouwen. ,,Ik ben hier in 2012 binnengekomen en voel me vanaf het begin thuis. Ik vind het mooi dat Ajax het vrouwenvoetbal een plek heeft gegeven binnen de club. De afgelopen jaren heb ik als speelster de kans gekregen om alles van dichtbij mee te maken, maar uiteraard krijg je dan lang niet alles mee.”

Meelopen en leren

De komende periode wil Koster zien hoe het zit met het wel en wee binnen de club. ,,Ik krijg de kans om mee te lopen op verschillende afdelingen, zoals sponsoring en evenementen. Ook bij de vrouwenafdeling en in het management van de club zal ik meelopen. Ik hoop zo te leren, mee te denken binnen de club en uiteindelijk te bepalen wat ik zelf het allerleukst vind. Ik ben heel erg nieuwsgierig en vind dit een unieke kans,” aldus de in Den Haag geboren Koster.

Ervaring

Koster, die haar nieuwe avontuur naar eigen zeggen ‘blanco’ aangaat, deed de afgelopen jaren al de nodige ervaring op naast het veld. Zo was Koster bestuurslid voor de stichting ‘Meer dan Voetbal’, zit ze in de Sportraad Amsterdam, is ze voor ABN AMRO ambassadeur talentontwikkeling en is ze op tv analiste bij sportuitzendingen van de NOS en FOX Sports.

Prachtig afscheid

Koster beëindigde dit voorjaar dus haar imposante voetballoopbaan, die haar langs Ter Leede, AZ, Sky Blue FC, Telstar en Ajax bracht. Bij die laatste club speelde Koster, die in totaal tot maar liefst 139 wedstrijden in Oranje kwam, sinds 2012 en zwaaide ze op de mooist denkbare manier af door landskampioen te worden en de beker te winnen. Vanmiddag nam ze samen met Anouk Hoogendijk afscheid met een afscheidswedstrijd in de Johan Cruijff Arena. Dat gebeurde op de Open Dag van de Amsterdamse club.

Aftrainen

De afgelopen weken bond Koster haar voetbalschoenen overigens nog wel onder: ,,Ik train nog twee keer in de week mee bij de Ajax Vrouwen. Aftrainen, zodat ik niet van de ene op de andere dag opeens niets meer doe. Overigens moet ik even kijken hoe dat de komende tijd gaat lopen, aangezien ik begin februari ons tweede kindje verwacht.”

Tekst: Teamwass.eu/nl
Foto: Ronald Gringhuis

Het bericht Daphne Koster gaat nieuwe toekomst tegemoet verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.