Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Ik doe het mijzelf niet aan om de finale te kijken in het stadion”

Vrijdagavond schoven Minke Booij, Merel van Dongen en Tessel Middag aan bij RTL Summer Night. Het was voor het eerst sinds het bekendmaken van de EK-selectie dat Middag en Van Dongen zich uitlieten in de pers. De speelsters missen beiden het EK. Bij Middag zit een kruisbandblessure het toernooi in de weg en Van Dongen viel als laatste af voor de 23-koppige selectie.

“Het was voor mij een totale verassing toen Sarina mij vertelde dat ik niet mee zou gaan naar het EK. We hebben het gesprek heel kort gehouden omdat ik bang was dat ik dingen ging zeggen waar ik later spijt van zou hebben. Wellicht volgt er na het EK nog een goed gesprek met Sarina”, aldus Van Dongen. De 24-jarige Ajacied zat tijdens Nederland – Engeland voor het eerst in het stadion tijdens het toernooi. “Het was voor mij een hele zware avond. Zondag geven mijn ouders een feestje omdat ze drie maanden op reis gaan, dan heb ik een goede reden om de finale thuis te kunnen kijken.”

Ook Tessel Middag vindt het nog steeds lastig om ‘haar team’ te zien schitteren op het EK. “Ik heb al veel moeite met het kijken naar de wedstrijd op televisie. Ik doe het mijzelf niet aan om de finale te kijken in het stadion.” Overigens heeft ook Middag een goede reden om niet naar Enschede af te reizen zondag. Ze vliegt die dag namelijk terug naar Manchester waar ze verder gaat met haar revalidatie. “Zo gek is het toch ook niet dat we niet aanwezig zijn, we horen er nu niet bij”, voegt Van Dongen daar nog aan toe.

Waar Van Dongen en Middag het toernooi liever op een afstandje volgen zit Minke Booij bovenop het toernooi. “Ik heb bij elke wedstrijd een traantje gelaten. Dit toernooi is zo mooi voor heel Nederland. Het team maakt echt wat los en nu willen we voor het hoogst haalbare gaan”, waarmee de manager vrouwenvoetbal doelt op het winnen van het toernooi.

Tekst: Jonas Bloemen
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht “Ik doe het mijzelf niet aan om de finale te kijken in het stadion” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *