Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Martens vol vertrouwen richting finale

Zondag spelen de OranjeLeeuwinnen de finale van het Europees Kampioenschap tegen Denemarken. Als het aan Lieke Martens ligt wordt de droom van heel voetbalminnend Nederland werkelijkheid. Na de 3-0 overwinning op Engeland en de flow waarin het team van Sarina Wiegman verkeert is Martens positief over misschien wel de belangrijkste wedstrijd uit haar leven.

“Iedereen in het team is belangrijk. Zowel op de bank, als op het veld en de staf. We zijn een echte groep en versterken elkaar”, aldus Martens in gesprek met vrouwenvoetbalnieuwsnl. “Dat we met 3-0 kunnen winnen van de nummer vijf van de wereld biedt vertrouwen voor de finale.”

Martens had een lastige avond tegenover de rechtsback van Engeland, Lucy Bronze. De verdedigsterĀ van Manchester City geldt als een van de sterspeelsters van het Engelse team en gaf Martens geen millimeter ruimte. Als gevolg hiervan werden er harde, maar mooie duels uitgevochten, waarbij Martens uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam.

Dat de rest van Nederland ook vertrouwen heeft in een goede afloop blijkt wel uit de kijkcijfers van gisteravond. Bijna drie miljoen Nederlanders zagen het Nederlands elftal schitteren in een kolkend FC Twente stadion. Ook komende zondag zal het stadion stijf uitverkocht zijn en belooft het weer een waar voetbalfeest te worden.

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Martens vol vertrouwen richting finale verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *