Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

OranjeLeeuwinnen scoren nieuw kijkcijferrecord

De halve finale van het Europees Kampioenschap in Enschede heeft donderdagavond 3.300.000 kijkers getrokken. Daarmee is de voetbalwedstrijd in het FC Twente stadion (De Grolsch Veste) nu het best bekeken programma op de Nederlandse televisie voor vrouwenvoetbal ooit, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek en de NOS.

Nog nooit eerder stemden er zoveel kijkers af op een EK-wedstrijd voor vrouwen. Naast het kijkcijferrecord gaat de wedstrijd van donderdagavond tevens de boeken in als de best bezochte vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland. De Grolsch Veste was gevuld met 27.093 supporters. Met 2,8 miljoen tv-kijkers is de halve finale eveneens de best bekeken wedstrijd van het eindtoernooi tot nu toe.

De openingswedstrijd van Oranje op het EK trok 2.110.000 kijkers. Ter vergelijking: eerder dit jaar keken er iets minder dan 1,8 miljoen mensen naar de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus. Het duel van Nederland tegen Denemarken trok 2,2 miljoen kijkers en de wedstrijd waarin de OranjeLeeuwinnen Belgi√ę opzij zetten, wist 2,4 miljoen mensen naar de buis te trekken.

De Leeuwinnen wonnen donderdagavond met 3-0 van Engeland lees hier verder.

Foto: Nienke van der Tak

Het bericht OranjeLeeuwinnen scoren nieuw kijkcijferrecord verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.