Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van Es: “Lang geduurd voordat ik me zó goed voelde”

Kika van Es, een voetbalster die je deze Europese droom misschien wel het meeste gunt van iedereen. Inmiddels meer dan drie jaar geleden zorgde een Griekse voetbalster met een vreselijke tackle ervoor dat de verdedigster haar scheen- en kuitbeen brak en een heel lang revalidatietraject inging.

Inmiddels is de OranjeLeeuwin één van de grote uitblinkers aan Nederlandse zijde dit toernooi en had ze nog net, voordat ze buiten de juichende massa inliep, tijd voor een kort gesprek met vrouwenvoetbalnieuws.nl

Na een lang interview met twee andere verslaggevers moest de onvermoeibare Van Es tóch even op adem komen. Met een euforisch gevoel en een nuchtere kijk sprak ze over de verwachtingen voorafgaand aan deze gewonnen halve finale. “Natuurlijk hadden wij dit ook niet gedacht, je gaat een wedstrijd wel in om te winnen, maar dat we nu met 3-0 winnen dat had denk ik niemand verwacht.”

Ondanks dat de verdedigster alle wedstrijden van begin tot eind speelde, bleef ze ook tegen Engeland tot het laatste fluitsignaal vol gaan. Een fantastische tackle in de 91e minuut illustreert de passie bij Van Es. “Ik heb geen idee hoe ik het volhoud, ik vraag me af en toe ook af waar het vandaan komt. Het heeft heel lang geduurd voordat ik me zo goed voelde. Het is er nu en ik geniet ervan, dus waarom zou ik het niet doen?”

Met een finaleplaats voor Oranje zet de international al een flinke kroon op hetgeen waar ze ruim drie jaar geleden aan begon: zich terugknokken. Die kroon kan zondag een gouden randje krijgen mocht Denemarken worden verslagen. “Ik heb ontzettend veel zin in de finale en we gaan met honderd procent die wedstrijd in om ‘m te winnen.”

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Van Es: “Lang geduurd voordat ik me zó goed voelde” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.